Побувавши в Італії я тепер з впевненістю можу сказати що це моя улюблена кухня.
Такого як там, я ще ніколи і ніде не їла.
Почнемо.
Прилетівши в Рим ми були страшенно голодні. Дуже хотілось поїсти, особливо піцу.
Але в Італії піцу ніхто не пече на обід, дуже рідко де можна поїсти піцу серед дня.
Зазвичай пічки розпалюють після 19.
Перед Неаполем ми зупинились в одному ресторані, де я вперше попробувала морепродукти що мені сподобались, я навіть на день відійшла від вегетеріанства)))Бо таки морепродукти я не вживала декілька років.
Отже, Zuppa di cozze. Суп з сухарями і мідіями. Щось надзвичайне!Збоку на фотці тушений восьменог. Смакота неймовірна!!!
Салат з восьминога і мідій. Збоку зажарений хліб з томатами. Смак просто не передати. Це треба скуштувати. На задньому фоні такі круглі тістечка з водорослями, смак неймовірний)
Паста з морепродуктами.
"pasta frutti di mare"
Знову ж таки, смак неймовірний.
Далі про піцу. Дівчата, вся піца котру нам подають в піцеріях в Україні, то піцою назвати важко.
Чи то через італійські інгрідієнти, чи що. Ми їли піцу майже щовечора.
Їдеш в Італію, треба брати одяг на розмір більший)))Таке тут все смачне!!!!
Тісто в піці солене, в нас такого я не пробувала.
Сама ходова піца в італійців, то Маргарита. Просто тісто, моцарелла, помідори і базилік.
Напевно тому що вона легко йде, її з’їдаєш цілу без проблем.
Саму смачну піцу в Італії роблять в Неаполі в античних піцеріях.