Глобальні оголошення!



Ангелочки

Ангелочки

Повідомлення Гість » 26 лютого 2010, 14:50

Отець Мартин , поясніть будь-ласка ......дитинка яка народилась і відразу померла не будучи хрещеною- є Ангелочком ? Чи потрібно батькам носити траур ? Які молитви потрібно читати за цю дитину ? Що і як потрібно робити і чого саме дотримуватись ? Дякую !!!!!!!
Гість Офлайн


 

Re: Ангелочки

Повідомлення mari » 27 лютого 2010, 10:52

Перегляньте також рубрику біль втрати(консультації-психотерапевт). Там немає відповіді не це запитання, на нього звичайно відповість о. Мартин. Але там є слова підтримки-для ВАС!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Ангелочки

Повідомлення о.Мартин » 27 лютого 2010, 15:04

Дитинка яка народилась і відразу померла не будучи хрещеною не стає Ангелочком. Слово ангел означає післанець. Ангели - це безтілесні істоти, створені Богом для служіння в небі. Ангели відрізняються від душ людей тим, що вони набагато досконаліші, сильніші, швидші, мудріші. Але людина створена на образ і подобу Божу, навіть зі всіма своїми недосконалостями (через те, що вона здатна грішити) має особливу гідність яка відрізняється від ангельської. Ісус Христос не помер на хресті заради ангелів на небі, а заради людей. Бог призначає людині ангела, який охороняє її від спокус та зла. Навіть найблища істота до Бога на небі - не ангел, а Пресвята Богородиця, яка є людиною. Після смерті людські душі не перетворюються в ангели... людські душі набагато цінніші для Бога!

Яка доля дітей, які померли без Хрещення?
На це запитання можна відповісти в такий спосіб:

Для того, щоб увійти до неба, до Царства Небесного, сам Ісус сказав, що потрібно наново вродитись водою і духом. Так що Хрещення - це умова для входу до неба. Хрещення змиває усі гріхи людини і дарує Божу ласку, яка її освячує. Тому що нічого грішного не може увійти до неба - Хрещення, якраз дарує вільний вступ. Крім звичайного Хрещення водою і Духом є ще Хрещення крові - мученицька смерть неохрещеного заради віру в Ісуса Христа. Також є Хрещення бажання - коли вже у хвилині смерті неохрещена оосба, яка не має можливості прийняти Хрещення, може цілим серцем бажає бути з Богом і виявляти свою віру в Ісуса Христа.

Якщо Хрещення обовзякове для вступу до неба, яка наука Церкви щодо дітей які померли без Хрещення?

Після смерті людини, душа хоче негайно до Бога. Душа хоче до свого Батька, до свого Творця. І Бог, як її творець, її батько, хоче щоб кожна душа була з Ним в небі.
На жаль, гріхи не допускають душі до неба, до Бога. Через важкі особисті гріхи душа може попасти до пекла. Через менші особисті гріхи до чистилища.
Якщо дитинка вмирає зразу після народження, її душа НЕМАЄ важких особистих гріхів, тому вона не попадає до пекла. Але також через первородний гріх, вона не може попасти до неба. Тому Церква відзначає третий місце для таких душ - місце очікування. Край чистилища є місце для душ неохрещених діточок, які не образили Бога жодним гріхом. По латинському те місце називається Limbo. Це місце де душі не терплять муки за свої гріхи, бо їх не зробили, але терплять тим, що хочуть до неба, до свого Небесного Батька, але не можуть через первородний гріх Адама.

Доля таких душ подібна до душ в чистилиші. Вони чекають на ласку Божу увійти до неба. Чекають на наші молитви. Церква також вчить, що доля їхня позитивна тим, що після Останнього Страшного Суду Божого вони усі увійдуть до неба через те, що не мали за життя особистих гріхів. Вони будуть першими, які увійдуть до неба.

Чи потрібно батькам носити траур у випадку смерті неохрещеної дитинки?
Траур - це дуже особисте питання, але в такому випадку, Церква захочує до загальної молитви за душі в чистилищі. Також коли молимося за наших померших, загадти можна і таку дитинку. Охрестити її вже пізно, але молитвами ми просимо, щоб Бог забрав свою дитинку чим швидше до неба. Тому Церква заохочує до надії... тобто до віри, що призначення усіх дітей - це бути з Богом на небі.

Тут ще деякі думки:

По-перше, похорон дитини відрізняється від похорону дорослої особи. Похорон дитини починає словами: "Хваліть діти Господа, хваліть імя Господнє. Із уст дітей і немовлят утворив похвалу. Хто вийде на гору Господню? Або хто стане на місці Його святому? Невинні руками і чисті серцем"... Ще священик говорить такі слова: "Господи, Ти охороняєш дітей в цьому житті, а в будучому віці Ти приготував їм блаженне місце, лоно Авраамове, а за чистоту ангельські світосяйні місця, в яких оселяються духи праведних. Ти сам Владико Христе, прийми в мирі душу раба Твого. Бо ти сказав: дозвольте дітям прийти до мене, бо таких є царство небесне..". Це чудові слова віри та надії, що Бог не кидає маленьких дітей.

По-друге під час похорону дитини священик одягений у світлі ризи, а не в темно-червоні чи чорні як на похороні дорослої особи. Колір свідчить про те, що похорон дитини не повиннен бути таким "сумним". Тобто, навіть якщо смерть дининки - великий біль для батьків, вона одночасно і велика радість для душі дитини, яка миттєво спочиває в обіймах свого Небесного Батька і Небесної Матері. Наша віра в Добрго Милосердного Бога дозволяє нам приймати таку правду.

По-третє ми повинні завжди памятати, що смерть - не кінець, а тільки початок. А коли прийде відповідний час, найкращі місця в небі будуть мати ДІТИ! Тим більше немовлята, також абортовані діти! Бо сказав Ісус: "...бо таких є царство небесне".
о.Мартин Офлайн


Наш татко
 
Повідомлень: 330
З нами з: 13 листопада 2009, 21:14
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Re: Ангелочки

Повідомлення Наталіна89 » 08 квітня 2014, 02:12

о.Мартин, Слава Ісусу Христу!Незнаю чи ненасварять мене за запитання в цій темці,але переглянула весь розділ і не знайшла підходящої для себе...
Ми збираємось поставити па"ятник на дитячій могилці,там спочиває наш хлопчик,який помер в 6-ти місячному віці...Коли замовляли пам"ятник,то нас запитали чи священник дозволяє ставити фото,так,як дитинці небуло ще рочку,ми і недумали,що таке може бути заборонено...Буду дуже вдячна,за вашу відповідь.
Наталіна89 Офлайн


 

Re: Ангелочки

Повідомлення о.Мартин » 20 травня 2014, 09:55

Не чув щоб таке було заборонено, може є певні народні звичаї чи забобони пов'язані з цим, але я вважаю, що таке рішення повинні приймати тільки батьки.
о.Мартин Офлайн


Наш татко
 
Повідомлень: 330
З нами з: 13 листопада 2009, 21:14
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Re: Ангелочки

Повідомлення Tera1018 » 21 травня 2014, 17:55

У мене схоже горе...стався викидень...мені сказали, що мертвих не хрестять і хоронять без священника(православні)...тільки можна покропити свяченою водою...але через деякий час інша знайома(греко-католик) оповіла, що чула ніби хоронить священник.Якщо можна відповідь священника з цього питання...час я втратила, але хотіла б знати...

Знайла ще деяку інформацію по темі -Потойбічна доля немовлят
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Tera1018 Офлайн


 

Re: Ангелочки

Повідомлення о.Мартин » 26 серпня 2014, 20:14

В католицькій Церкві є такий припис -
Кан. 876 – § 2. Дітям, яких батьки намірялись охрестити, та іншим, які якимсь чином виявили свою близькість до Церкви, але померли до прийняття хрещення, може бути дозволений церковний похорон також за розсудливим рішенням місцевого Ієрарха.

Мертвих дітей ми не хрестимо, але можна попросити відправу для померлої дитини у Католицького священика.
о.Мартин Офлайн


Наш татко
 
Повідомлень: 330
З нами з: 13 листопада 2009, 21:14
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.


Повернутись до Розмова з священиком



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron