Сторінка 3 з 4

Re: Молочний гриб

ПовідомленняДодано: 11 травня 2011, 14:37
olgakr
Дівчата, може хтось поділиться і зі мною своїм грибом? Буду дуже вдячна.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 23 листопада 2011, 01:27
happymami
А хтось має чайний чи рисовий гриб на продаж? Хочу спробувати. А вдруг піде. В мене вдома багато п'ють

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 23 листопада 2011, 12:59
Sawwku
happymami, можу чайного дати, маю півлітри, лежить здихає

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 25 листопада 2011, 13:48
happymami
Ну і хто мені обіцяв, як з тим грибом терпер поводитися? Ну от є в мене від Сашшки та півлітрова баночка з тим чайом, в ньому плавають три комочечка мікроскопічні :grin: . Як тепер виростити з них гриб? Шо варити, куда ляти?

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 25 листопада 2011, 19:44
Любов
happymami написав:Ну і хто мені обіцяв, як з тим грибом терпер поводитися?

то напевно була я :P

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ось що знайшла, робила так само, тільки чаю давала більше
але до то гриба тре трохи часу, це як домашня тваринка :grin:
| +
Для роста и развития гриба необходим раствор чая с сахаром. Его готовят из расчета 100-120 г сахара на 1 литр воды. Воду для раствора слегка подогревают, растворяют в ней сахар и затем, уже остывший доливают, в банку. Нельзя сыпать сахар прямо в банку на гриб, так как можно нанести ожог слизистой оболочке гриба, в результате чего он погибнет.

Через 3-4 суток после помещения медузомицета в охлажденный сладкий чай получается кисловатый, слегка алкоголизированный и газированный напиток. Опорожнив банку, снова наливают в нее подслащенный чай, и так жидкость чайного гриба можно «выращивать» и потреблять годами. По мере роста гриб следует вынуть из банки, промыть (можно под краном), опустить в банку часть гриба, а излишками можно поделиться со всеми желающими.

В летний периоды промывание нужно делать через 1-2 недели, а зимой каждые 3-4 недели. Если гриб перестоит в растворе, то верхняя пленочка начинает буреть. Это верный признак, что гриб начинает погибать. После промывания в банку снова наливается раствор чая с сахаром, кладется туда сверху оставшийся «блин» грибка, банка накрывается двойным слоем марли, перевязывается. В этом случае грибок настаивается немного дольше обычного: после промывки он постепенно набирает силу, висит в банке по диагонали, затем принимает горизонтальное положение, то есть всплывает и плавает сверху.

Лучше завести две банки: в одной будет жить гриб, а в другую вы будете сливать готовый напиток. Банку с готовым напитком можно хранить в холодильнике довольно длительное время.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 22 грудня 2016, 15:46
маша12
я не очень в такое верю

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 22 грудня 2016, 17:04
oksana_tern
І в нас колись був такий гриб - така клякса на цілу банку і заливався чаєм, щось на медузу похоже, але дуже дуже смачний. Може хто має і може поділитись? дуже дуже хочу того гриба.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 22 грудня 2016, 20:39
vikilandi
Я також купила б...

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 22 грудня 2016, 21:45
кcuxa
І я б хотіла.Колись пила то сподобався.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

ПовідомленняДодано: 15 лютого 2018, 15:32
ratqen
Це дуже хороші гриби!