найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Мастика. Види, рецепти, зберігання

25 грудня 2013, 18:17

Господиньки, хто прикрашає тортики виробами з мастики, діліться рецептами і досвідом. Цікавить скільки можна зберігати вироби з мастики і де. Яка краще зберігає форму. Ну і рецепти звісно.
Я одного разу тортик заливала не звичайною шоколадною глазуррю, а замочила де 10гр желатину кип’яченим теплим молоком (приблизно 50гр), розтопила шоколад і додала замочений желатин. То вийшло щось типу мастики, не текло з торта і не було тверде, діти мої зацінили.

Re: Мастика. Види, рецепти, зберігання

26 грудня 2013, 13:09

Я роблю отак: 1 велика пачка Тучки-штучки, 2 пачечки маленькі пудри, столова ложка лимонного соку( то багато вийде, кількість всього можна зменшити, а перший раз ліпше взяти по чуть-чуть, щоб набити руку) . На водяній бані розтоплюємо жувальний зефір+лимонний сік, помішуємо. Знайома розтоплює в мікрохвильовці, мені зручніше на водяній бані. Має утворитися однорідна рідкувата маса. Якщо хочете з барвником, то додати його потрібно на цьому етапі, добре перемішати(буде важко, бо воно в'язке, але постарайтесь). Беремо пудру і сито, пересіюємо пудру в цю масу маленькими порціями, чуть пересіяли - добре розмішайте ложкою... Важливо не переборщити з пудрою, бо стане тверде і крихке... На цьому етапі маса має бути трохи густіша. Як маса стане густіша - викладаємо її на присипаний пересіяною пудрою стіл(чи іншу поверхню), підсипаючи по (чуть-чуть) пересіяну пудру і замішуємо руками щось на зразок не тугого тіста. Все! А далі можна розкачувати качалкою, підсипаючи пудрою,щоб не прилипало; вирізати необхідні фігурки ножницями, ліпити. Ту мастику з якою не працюєте, покладіть в пакет, щоб не засихала. Залишки мастики, я ховаю в морозилку, а як треба - розморожую і чуть розігріваю в мікрохвильовці. Тортики стояли в холодильнику - не розлізлися...
Вже хвалилася ними :rose:

Ще такі нашукала в Неті | +
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Мастика. Види, рецепти, зберігання

05 січня 2014, 19:52

Дівчата, а хто чим фарбує мастику? Маю на увазі не барвниками, а чимось натуральним. Я от спробувала зробити, помалювала вишневим соком, а от чим зелений зробити??? Барвників вдома нема, в сусідніх магазинах теж, вже би і ними малювала, але нема де взяти.

Re: Мастика. Види, рецепти, зберігання

05 січня 2014, 20:48

Подружка робила зелений з кваску чи шпинату замороженого, червонтй - буряк, голубий- чорниці

Re: Мастика. Види, рецепти, зберігання

03 березня 2015, 22:45

ще із натуральних барвників можна використати чорну смородину для фіолетового кольору і сік моркви для жовто-оранжевого :yes:
Відповісти