Сторінка 5 з 6

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 08 січня 2016, 00:40
Любов
Я останній раз забагато меду дала, то не застигли добре мені цукерочки. Але всеодно смачні, хоч і важко з форми повитягувалися. Найбільше мені смакують цукерки з додаванням порізаних дрібненько сухофруктів та кунжуту. Переважно це чорнослив, курага, ізюм. Або просто мигдальний горішок в середину цукерки ставлю.

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2017, 10:57
vikilandi
Natalinda написав:Щоб не бути головслівними) Краще пізно ніж ніколи))) Форма від шоколадного адвенткалендаря рулить)

А польські календарі також є у продажі?

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2017, 11:17
Natalinda
Думаю що є. Зараз же повно магазинчиків з польським товаром

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2017, 19:58
Marichka
і німецькі є,не дуже дорогі

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 19:21
Natalinda
Вчора вигребла останні грами запасів і зробила три планшетки з адвент календаря цукерок. Мммммм яка смакота!!!!
Син хоче молочного шоколаду. Назнаю чи дійдуть мені руки вникати, але купила сьогодні в тортіно какао-масло і какао-терте. Доречі воно по 100 грам розважеен в них.

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 20:16
mariana
Natalindaв яких пропорціях ти робиш? 1:2? мені в такій пропорціїї жирнувате. Додаєш цукор чи пудру? бо я колись робила, то мені завжди хрустіло цукром нерозчиненим. Чи темперуєш шоколад?

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 21:55
Natalinda
mariana на 100 грамах не сильно поексперементуєш))))
робила
какао-терте та какао-масло, їх необхідно брати у співвідношені 2:1.

давала пудру, але робила її сама. Вона не розчинилася мені до кінця, трохи сіла на дно. ТО ті що перші заливала цукерки - в них не чулося пудри (вона ж на дні була) і вони гіркуваті, ну тобто такі як шоколад, чоловіку дуже смачні, він любить брют. Друга порція - то там чути пудру, бо я калатала наливаючи у форми. Потім додала трохи домашньої сматени і ще поварила, то рештки пудри майже розійшлися і смак мякший. Застигли чудово, можна було сметанки більше давати.
Нічого не темперую. Якби хоч півкілограма закалатати - то є сенс бавитися, а так, розтопила, залила, насолоджуюся смаком і усвідомленням що там мінімум хімії)
Купила ще пудру в Тортіно, то спробую ще раз робити, але ближче до Нового року.

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 22:00
nelly
какао тeртe то звичайнe какао?

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 22:51
Natalinda
какао-терте та какао-масло
:wink:
звичайне то порошочок в твому розумінні?
те і те має бути шматком
ну принаймні я з такого робила

Re: Як зробити шоколад

ПовідомленняДодано: 28 листопада 2017, 22:57
mariana
Natalinda в купованій пудрі часто є крохмаль, дивися щоб не спортився тобі шоколад.