Кокетка, для самої шоколадної маси потрібно какао-терте та какао-масло, їх необхідно брати у співвідношені 2:1. Вони фасуються по 500г, але ми додатково можемо розважити по 250 г. Тому можна замовити, наприклад, 500г - какао-тертого та 250 г - какао-масла
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Це дає шоколадну масу, але не солодку
Для підсолоджування можна використовувати мед. Приготування шоколаду вимагає нагрівання не більше 50 градусів. Тому мед можна сміливо додавати. Ще гарний варіант - мелені фініки. Можна додати кероб - це таке щось схоже на солодкий какао порошок, він не зробить масу дуже солодкою, але додасть смаку.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Взагалі, кероб можна використовувати, як какао-порощок. Але він набагато корисніший. По смаку - це вже індивідуально. Мені, наприклад, дуже в випічці кероб подобається!
Ну і тепер в вже цю шоколадну солодку масу можна додавати все, що підкаже фантазія: сухофрукти, цукати, горішки, насіння та інше.
І ще один момент, можна зробити тверді, як шоколад, цукерки, тоді немає бути рідкіх інгрідієнтів, навіть мед вже робить масу пластичнішою. А можна робити шоколадну масу. Тоді можна додати щось рідкіше, наприклад, вершкі.
Ще можуть бути корпусні цукерки - зверху тверда оболонка, а в середині рідка начинка, але це вже другий крок ;)
За основу можна взяти такий рецепт:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!