Сторінка 1 з 4

Вафельки

ПовідомленняДодано: 30 серпня 2012, 23:22
Natalinda
Є в нас тут кільки щасливих власниць вафельниць :help:
Давайте ділитися, хто по якому рецепту готує :help:

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 31 серпня 2012, 09:11
eney
Пропорції підібрала на свій смак.
2яйця, збиваю з цукром(максимум 1 стакан, часто навіть менше)
вливаю 200гр розтопленого масла або маргарину, 2 ст молока і 2 ст муки. дивлюсь на консистенцію тіста, там вже можу добавити або муку або молоко ще. Ставлю в холод на годину.
Часто все не випікаю і лишаю тісто на наступний день, вафлі швидко сиріють, мякнуть.

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 10 вересня 2012, 16:41
Касівочка
Наталінда, ти по якому рецепту пекла? (Замовила і собі вафельницю :dance: )

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 11 вересня 2012, 01:24
Natalinda
Я наразі по першомц рецепту від вафельниці роблю, бо дууже швидко
закінчаться город і закрутки, то шукатиму інші та експерементуватиму

200 грам масла розтопити (не кипятити)
додати 5 яєць
150-200 грам цукру
200-300 грам муки
вимішати до однорідної маси

по рецепту тре 300 грам цукру, але дуууже солодкі получаються

(рецепт тонких вафель)

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 11 вересня 2012, 20:31
krapk@
а у вас мабуть тонкі вафлі? я маю для таки пишненьких. Там всюди треба соду щоб росло.

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 11 вересня 2012, 21:20
Natalinda
Таня, так то рецепт для тонких, але я маю і вафельницю для товстих, бельгійських, то робила по якомусь нетівському рецепту без соди, теж гарно росли

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 15 липня 2013, 18:29
Natalinda
Пробувала я трохи рецептів бельгійських вафельок. Дуже синок любить в Чікагопіці з морозивом і поливкою шоколадною)))
Зупинилася наразі на Бісквітних вафлях. рецепт з поварєнка, але лінку не зберегла, бо переписала собі

• Яйце — 2 шт
• Цукор — 150 г
• Мука — 200 г
• Ванільний цукор — 1 пакет.
• Вода (гаряча) — 6 ст. л.
• Розпушувач — 6 г
• Масло — 50 г
• Сік лимонний (кілька капель)

Яйца розділити на жовтки і білки
Збиваємо жовтки і 6 ст.л. гарячої води до піни, поступово додаємо 2/3 потрібної кількості цукру і ванільний цукор. Збиваємо до консистенції крему. Добавляємокілька крапель лимонного соку. Акуратно перемішуємо.
Білки збиваємо до густої піни, потім продовжуючи збивати, додаємо решту цукру.Збиваємо до піків.
Просіюємо муку з розрихлювачем.
До білків додаємо збиту жовткову масу, акуратно вимішуємо. Додаємо муку, перемішуємо, додаємо розтоплене охолоджене масло, перемішуємо.
Випікаємо :yes:

Можна подавати з фруктами з кампоту, з морозивом, з любим кремом, з цукровою пудрою, з шоколадом.... Можна прослоїти кремом і прикрасити - получиться чудовий і швидкий в приготуванні тортик.

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 23 вересня 2014, 01:48
Natalinda
Останнім часом роблю бельгійські вафлі замість оладок, бо оладки або дуже жирні виходять, або пригорають, або ще якась халепа.
Тісто як на оладки :wink:
Зображення

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 23 вересня 2014, 11:16
Dashko
Ти в вафельниці робиш? Бо я бачила такі силіконові форми, збираюся придбати. Чи не варто :confused:

Re: Вафельки

ПовідомленняДодано: 23 вересня 2014, 11:39
Natalinda
Dashko так я у вафельниці роблю :yes: