Пробувала я трохи рецептів бельгійських вафельок. Дуже синок любить в Чікагопіці з морозивом і поливкою шоколадною)))
Зупинилася наразі на Бісквітних вафлях. рецепт з поварєнка, але лінку не зберегла, бо переписала собі
• Яйце — 2 шт
• Цукор — 150 г
• Мука — 200 г
• Ванільний цукор — 1 пакет.
• Вода (гаряча) — 6 ст. л.
• Розпушувач — 6 г
• Масло — 50 г
• Сік лимонний (кілька капель)
Яйца розділити на жовтки і білки
Збиваємо жовтки і 6 ст.л. гарячої води до піни, поступово додаємо 2/3 потрібної кількості цукру і ванільний цукор. Збиваємо до консистенції крему. Добавляємокілька крапель лимонного соку. Акуратно перемішуємо.
Білки збиваємо до густої піни, потім продовжуючи збивати, додаємо решту цукру.Збиваємо до піків.
Просіюємо муку з розрихлювачем.
До білків додаємо збиту жовткову масу, акуратно вимішуємо. Додаємо муку, перемішуємо, додаємо розтоплене охолоджене масло, перемішуємо.
Випікаємо
Можна подавати з фруктами з кампоту, з морозивом, з любим кремом, з цукровою пудрою, з шоколадом.... Можна прослоїти кремом і прикрасити - получиться чудовий і швидкий в приготуванні тортик.