Глобальні оголошення!



Тірамісу

Модератор: irinka

Re: Десерти!!!

Повідомлення гра з вогнем » 23 березня 2011, 03:26

Як я роблю тірамісу :) Фотки додадуться, якщо найду

Для тірамісу потрібні
Савоярді
(це маленьке бісквітне печиво, інколи називається "дамські пальчики". можна придбати у магазині, а можна спекти самому. тісто замішується як на класичний бісквіт (!), ложкою, або за допомогою кондитерського мішка формуються продовгасте печиво і сушиться у духовці, потім приблизно день, має сушитися у відкритому приміщенні)
Маскапоне
(мягкий сир, його можна знайти у спермаркетах. ми заміняли вершковим сиром. маскапоне, кажуть, смачніший. Тому якщо є можливість купуйте маскапоне.)
Марсала
(міцне вино, ні в якому разі не горілка чи коньяк! марсала відрізняється високим вмістом цукрів та вираженим смаком й ароматом. можна замінити іншим міцним вином, але все таки краще марсала)
Міцна кава
(потрібно заварити міцну преміцну каву, відділити від гущі й остудити)
Яйця
Цукор
Вершки
Какако-пудра


Приготування
Перш за все готуємо "забагліоне"
Для цього буде потрібна водяна баня.

У мисці добре збиваємо жовтки, поки вони не стануть начебто масляні.
Додаємо цукор та вино й збивємо до однорідності.
А тепер миску з жовтками ставимо на водяну баню, помішуємо поки не загустіє. Ну в мене на це йде трохи часу. Хвилин 10-15.

Це й називається забагліоне і часто використовується як окремий десерт в італійській кухні.

Тепер в іншому посуді потрібно збити вершки до утворення "м'яких піків".
Доречі бажано брато вершки з високим вмістом жирів.

Тепер беремо ще одну миску і збиваємо у ній маскапоне. Сир повинен стати м'ягким, без комочків, оскільки його потрібно буде з'єднувати з іншими компонентами.

Додаємо забагліоне в сир і перемішуємо (не блендером, не міксером, просто треба акуратно вимішати) до однорідної маси.

Тепер в масу сиру й забагліоне додаємо вершки й вимішуємо за принципом класичного бісквітного замісу.
(тобто не калатаємо міксером, щоб пошвидше, а ділимо вершки на 2 частини. одну частину додаємо у суміш сиру й яєць й перемішуємо так начебто перегортаємо сторінки книжки, не "круговими рухами". не потрібно досягати однорідності. потім цю масу виливаємо у миску з другою частиною вершків і знову акуратно вимішуємо начебто перегортаємо сторінки книжки. Знову ж таки однорідність не потрібна.)

Усьо.
Тепер складаємо тірамісу.

У посуд в якому буде подаватися десерт викладаємо савоярді. Перед тим як покласти його у форму, змочуємо з обох сторін у міцній каві.
Зверху на кавове савоярді викладаємо сирний крем.
Потім знову ряд змочених кавояю савоярді і шар крему.
Зверху посипаємо какао і
хай собі день постоїть в холодильнику ;)

Смачного!

Кількість продуктів.
Зазвичай я беру приблизну кількість продуктів і завжди збільшую кількість сирного крему. Я його роблю вдвічі більше ніж за рецептом.
Але нормлаьні люди дають менше, тобто

4 великих яєчних жовтки
1/2 склянки цукру
1/2 склянки марсали
1 фунт (вроль 456 г) маскапоне
40 штучок печива савоярді (приблизно)
340 г кави
2 столові ложки какао
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Десерти!!!

Повідомлення mala-karta » 23 березня 2011, 03:33

ого-го

а що, настільки смачніше виходить?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 4617
З нами з: 15 листопада 2009, 11:50
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Десерти!!!

Повідомлення гра з вогнем » 23 березня 2011, 03:50

xз, я інакше не пробувала, хіба вино заміняла.

мене саме більше напрягає випічка савоярді (бо чекати тре, а я дуже не люблю чекати. тому і кажу. що в мене тірамісу справа довга, а ше всіх від тих савоявди відганяти, то воопше :crazy: як страж якийсь)

але виходить дуже вкусно. наші гості брали добавки, а вони у нас вибагливі.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Десерти!!!

Повідомлення гра з вогнем » 23 березня 2011, 15:35

Перлинка - не знаю, не бачила. але я у будь-якому випадку віддаю превагу все готувати з нуля, з мінімум готових інградієнтів. так смачніше :гуд: ;-)

тим більше, що для савоярді робиться класичне бісквітне тісто. прикольно таким побавитися.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Десерти!!!

Повідомлення Yummy mummy » 05 липня 2011, 02:51

Сьогодні перший раз робила тірамісу :) ,за рецептом Наталінди.
Получилося дуже смачно :гуд: ,навіть не встигло добре застигнути,як половини не стало :oops: .
На слідуючий раз попробую з амаретто,здалося що його трохи нехватало....
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1163
З нами з: 18 січня 2011, 01:59
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Re: Десерти!!!

Повідомлення oksana.tesliuk » 05 вересня 2011, 23:59

гра з вогнем написав:Як я роблю тірамісу :) Фотки додадуться, якщо найду

| +
Для тірамісу потрібні
Савоярді
(це маленьке бісквітне печиво, інколи називається "дамські пальчики". можна придбати у магазині, а можна спекти самому. тісто замішується як на класичний бісквіт (!), ложкою, або за допомогою кондитерського мішка формуються продовгасте печиво і сушиться у духовці, потім приблизно день, має сушитися у відкритому приміщенні)
Маскапоне
(мягкий сир, його можна знайти у спермаркетах. ми заміняли вершковим сиром. маскапоне, кажуть, смачніший. Тому якщо є можливість купуйте маскапоне.)
Марсала
(міцне вино, ні в якому разі не горілка чи коньяк! марсала відрізняється високим вмістом цукрів та вираженим смаком й ароматом. можна замінити іншим міцним вином, але все таки краще марсала)
Міцна кава
(потрібно заварити міцну преміцну каву, відділити від гущі й остудити)
Яйця
Цукор
Вершки
Какако-пудра


Приготування
Перш за все готуємо "забагліоне"
Для цього буде потрібна водяна баня.

У мисці добре збиваємо жовтки, поки вони не стануть начебто масляні.
Додаємо цукор та вино й збивємо до однорідності.
А тепер миску з жовтками ставимо на водяну баню, помішуємо поки не загустіє. Ну в мене на це йде трохи часу. Хвилин 10-15.

Це й називається забагліоне і часто використовується як окремий десерт в італійській кухні.

Тепер в іншому посуді потрібно збити вершки до утворення "м'яких піків".
Доречі бажано брато вершки з високим вмістом жирів.

Тепер беремо ще одну миску і збиваємо у ній маскапоне. Сир повинен стати м'ягким, без комочків, оскільки його потрібно буде з'єднувати з іншими компонентами.

Додаємо забагліоне в сир і перемішуємо (не блендером, не міксером, просто треба акуратно вимішати) до однорідної маси.

Тепер в масу сиру й забагліоне додаємо вершки й вимішуємо за принципом класичного бісквітного замісу.
(тобто не калатаємо міксером, щоб пошвидше, а ділимо вершки на 2 частини. одну частину додаємо у суміш сиру й яєць й перемішуємо так начебто перегортаємо сторінки книжки, не "круговими рухами". не потрібно досягати однорідності. потім цю масу виливаємо у миску з другою частиною вершків і знову акуратно вимішуємо начебто перегортаємо сторінки книжки. Знову ж таки однорідність не потрібна.)

Усьо.
Тепер складаємо тірамісу.

У посуд в якому буде подаватися десерт викладаємо савоярді. Перед тим як покласти його у форму, змочуємо з обох сторін у міцній каві.
Зверху на кавове савоярді викладаємо сирний крем.
Потім знову ряд змочених кавояю савоярді і шар крему.
Зверху посипаємо какао і
хай собі день постоїть в холодильнику ;)

Смачного!

Кількість продуктів.
Зазвичай я беру приблизну кількість продуктів і завжди збільшую кількість сирного крему. Я його роблю вдвічі більше ніж за рецептом.
Але нормлаьні люди дають менше, тобто

4 великих яєчних жовтки
1/2 склянки цукру
1/2 склянки марсали
1 фунт (вроль 456 г) маскапоне
40 штучок печива савоярді (приблизно)
340 г кави
2 столові ложки какао

хочу спробувати твій рецепт - як лиш читаю, то апетит росте на очах :)
але маю два питання:
1. скільки брати вершків на ту кількість продуктів, що ти вказуєш внизу?
2. на якому етапі приготування додавати марсалу?
Для першого разу хочу строго дотриматися рецепту :)
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Десерти!!!

Повідомлення oksana.tesliuk » 06 вересня 2011, 17:07

гра з вогнем підкажи про вершки і марсалу, будь ласка ))))))))))
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Десерти!!!

Повідомлення гра з вогнем » 06 вересня 2011, 17:27

oksana.tesliuk
2.
| +
Приготування
Перш за все готуємо "забагліоне"
Для цього буде потрібна водяна баня.

У мисці добре збиваємо жовтки, поки вони не стануть начебто масляні.
Додаємо цукор та вино й збивємо до однорідності.
А тепер миску з жовтками ставимо на водяну баню, помішуємо поки не загустіє. Ну в мене на це йде трохи часу. Хвилин 10-15.


1. я думаю чашку, зараз знайду рецепт і скажу точно. бо я на око роблю.

бажаю смачного тірамісу :working:
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Десерти!!!

Повідомлення гра з вогнем » 06 вересня 2011, 17:30

так 1 чашка вершків з високо жирністю., я зараз ще шляну тобі скільки в наших чашка мілілтрів у мене на холодильнику весить стікер і відредагую пост

1 чашка - 237 мл
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Десерти!!!

Повідомлення Virchik » 05 вересня 2012, 14:09

Рецепт "Тірамісу".
Зображення

| +
Тірамісу вперше приготували в кінці XVII століття в місті Сієна (італійський регіон Тоскана) на честь Великого герцога Cosimo III de Medici. Кондитери Сієни, відомі своєю майстерністю, хотіли приготувати щось особливе для герцога, який дуже любив солодке. Цей десерт був названий "zuppa del duca" (герцогський суп). Пізніше рецепт потрапив у Флоренцію, а звідти - до Венеції, де став широко відомий. Тоді десерт отримав назву "Tiramisu". Tiramisu у перекладі означає "підніми мене вгору". Називається він так тому, що тірамісу вважають збудливими ласощами (через поєднання кави і шоколаду). Придворні їли тірамісу перед любовними побаченнями.


Продукти:
• 400 г вершкового сиру "Маскарпоне" (mascarрone cheese),
• 5 яєць,
• 1/2 стакана цукрової пудри,
• 2 ст. ложки коньяку,
• 1/2 чашки міцної кави (бажано еспресо),
• бісквіт або 1 упаковка печива "дамські пальчики" (савоярді),
• 2 чайних ложки какао-порошку.

Білки відокремити від жовтків. Збити жовтки з цукровою пудрою, додати "Маскарпоне" і добре вимісити. Збити білки, додати в сирну суміш і акуратно перемішати. Розрізати бісквіт навпіл. Укласти на дно форми. У заварену каву додати коньяк і полити їм бісквіт. Викласти зверху сирну суміш і поставити в холодильник на декілька годин. Якщо використовувати печиво "Савоярді", то половину печива вкласти на дно форми, викласти крем і потім знову покрити шаром печива і крема. Я роблю саме так. Перед подачею присипати какао-порошком і прикрасити шоколадною стружкою.


Роблю вдома досить часто.
Зображення

Зображення
Virchik Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 446
З нами з: 30 травня 2012, 10:06
Дякував (ла): 169 раз.
Подякували: 272 раз.
Діти: доця Анастасія

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість