Дівчата,рецепт в принципі цей
http://www.say7.info/cook/recipe/569-Tiramisu.htmlЯкщо зробите так як там написано,то все має вийти,головне мокати печиво в каву дуже і дуже швидко,можна навіть занурювати не повністю,але й не так що лиш збризнути,бо буде сухий.Тут треба знайти золоту серединку,бо в мене також не з першого разу вийшло,може б я й тим вдовільнилась,бо всі і такий лопали з задоволенням чи сухий чи мокрий,просто я знала яким він має бути,такий смачний тірамісу як вже давно робить моя подруга я не їла в жодному кафе у нас в Україні(сумніваюсь,що вони використовують справжні італійські продукти).Вона вже робить на око ,тому рецепт від неї дати не можу,але казала що приблизно такий як я їй зачитувала з сайту.
Якщо перший раз мені кави не стало,тобто ще доробляла,бо так мокала печиво ,що воно забрало більше ніж треба,другий раз в мене з переляку навпаки майже вся кава лишилась(це коли сухий вийшов).
Але цього разу вдався ідеально у мене пішло десь 250 мл кави,а не 350 як у рецепті,і на ці 250 мл я давала 4 ложки коньяку(але думаю перший раз можна і 3 ,бо то так на мій смак,чоловік попросив більше).
Перепилиних яєць там пише 18,я даю 20 ,так як упаковки в сільпо по 20,головне щоб білки добре збились,бо буде крем рідкий.
Ну і ще моя подруга дає 3 уп. маскарпоне , а не 2 як за рецептом(мабуть і цукру 150 гр,а не 100).
Я останній раз робила з двох,але в мене сімейка спорола четверту частину упаковки печива,а раніше я використовувала все,тобто там лишалось пару печеньок ,то я ними прикрашала.
Короче шо Вам сказати,на вашому місці я б таки пробувала робити за рецептом,а потім вже на свій смак дивитись як вам більше подобається відповідно від того танцювати.Тільки слідкуйте за печивом,попробуйте намочити одне інше і знайти потрібну консистенцію,має бути як на фотці ,а не фляка.
І ще перші рази ми здається 5-6 годин не витримали чекати,а востаннє я робила майже пізно ввечері і клала на ніч на балкон.
Сама не знаю чи мені знову так вдасться ,хоч ніби й нічого складного :head: .
Смачного :)