найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Кекси, кексики, мафіни

14 травня 2010, 13:13

Шоколадний кекс з горіхами, родзинками і чорним шоколадом.
Потрібно:
3 стакани борошна
300 г масла
2 ст. цукру
100 г сметани
5 білків
4 жовтка
стакан горіхів(в мене були грецькі і фундук)
100 г. родзинок
1 плитка чорного шоколаду
0.5 ч. л.соди
ванілін
1.Збити 1 стакан цукру з м'ягким маслом.
2.В іншій посудині збити 1 ст цукру з жовтками.
3.Змішати ці дві суміші.
4.Добавити просіяне борошно, сметану, соду, ванілін, родзинки, подрібнені горіхи і шоколад.Гарно перемішати.
5.Збити білки з щіпкою солі, влити в готове тісто і акуратно швидко перемішати рухами зверху в низ до однорідної суміші.
6. Влити в змащену маслом форму для випікання(я змащую форму до заміски тіста), поставити на верхній ярус духовки, і при температурі 180 градусів пекти годину.Перші 40 хв духовку не відкривати!!!!Провірити готовність кекса можна проколовши його у різних місцях зубочисткою.
7. Смачного!!!!
Зображення

Re: Випічка (рецепти)

19 серпня 2010, 14:54

Кекс з маком! (все геніальне-просто! )
1. 2 яйця збити з 1 ст. цукру...коли побіліють-додати 1 ст. кефіру, або сметани, 1/2 пачки розтопленого маргарину, соду, або порошок до випічки, 2-3 ст. муки (всипати 2 повні і досипати до консистенції густої сметани), 1/2 ст. маку (промитого водою) і родзинки до смаку. Все перемішати міксером.
2. Вилити тісто в змащену жиром форму
3. Пекти при 180 градусах 25-35 хв. (перевіряти зубочисткою. Він зверху трошки тріскається, головне, щоб в середині спікся)

Зображення


Посипати цукровою пудрою. Можна і без маку. Можна розділити тісто по-половині і до другої половини ще додати какао і перемішати. Виходить двоколірний кекс. (як на фото)

Зображення

Re: Випічка (рецепти)

15 жовтня 2010, 23:18

ділюся рецептиком кекса як і обіцяла :)

Кекс "Зебра"

Інгредієнти:
1 ст. цукру
1 ст. олії рафінованої
1 ст. молока
5 яєць
3 ст. муки
3 столові ложки какао
3 чайні ложки порошку до печива

Рецепт приготування:
Збиваю яйця з цукром, тоді вливаю молоко, олію, ще раз збиваю. Потім додаю 2,5 стакани муки і порошок до печива. Ще раз гарно збиваю і ділю на дві частини, до першої частини даю пів стакана муки, а до другої - какао. Тоді беру дві форми для випічки хліба і слоями ( по дві - три ложки ) викладаю тісто. Пекти 30-35 хв. але то в залежності від духовки. Про температуру не скажу, бо на моїй духовці вона не виставляється. Кожна господинька пойме коли кексик буде спечений. Можна сірничком попробувати, якшо шо.
Смачного!

Re: Випічка (рецепти)

06 листопада 2010, 18:37

уже третій день печу ось такий кексик, дуже всім сподобався, спробуйте ;)

Сирний кекс

150г муки
75г масла
165г цукру
130г сира (даю домашній творог)
2 яйця
порошок до печива - 12ч.л.
цукрова пудра для посипки

165г цукру и 75г масла збити. Добавити 130г творога (ріжу його блендером, щоб дрідніший був, або перетерти через сито) і збивати дальше до однорідності. Теперь влийте 2 яйця і розмішайте міксером. Всипте 150г муки, просеяної з 12ч.л. порошку до печива. Знову добре розмішайте міксером. Виложіть тісто в намащену маслом і присипанну мукою форму. Пекти при 170С 50-60 хвилин. Провіряти сірником. Вистудити, посипати цукровою пудрою. Смачного!

Re: Випічка (рецепти)

09 березня 2011, 22:54

Кекс з ізюмом.

1 яйце розтерти з одним стаканом цукру. пів чайної ложки соди погасити оцтом чи лимонним соком, 2стакани муки, 1 стакан кефіру, 2 столові ложки олії, пакетик ванільного цукру,ізюм.


Смачного!!!

Re: Випічка (рецепти)

15 березня 2011, 23:47

До Таніного кекса додала горіхи і ложку меду - вийшло дуже смачно

Re: Випічка (рецепти)

22 березня 2011, 13:05

Смачнющий КЕКС!!! Це традиційний англійський різдвяний кекс. Такі кекси дуже добре зберігаються і з часом стають тільки смачніше..
Інгредієнти:
250 гр. борошна,
200 гр. вершкового масла,
200 гр. цукру,
3 яйця
50 гр. меленого мигдалюабо звичайні горіхи
10 гр. розпушувача
200 гр. сухофруктів (цукати, родзинки, в'ялена журавлина, вишня,курага,чорнослив- одним словом ,все що є і хто що любить)
Спосіб приготування :
1. Сухофрукти потрібно заздалегідь замочити в ромі(я використовую домашнє вино);можна навіть за декілька днів до приготування кексу;
2. Відкладіть 2 ст. ложки борошна для обвалювання сухофруктів.
3. Збивайте масло і цукор, поки суміш не побіліє.
4. Додайте по одному яйцю, кожен раз ретельно збиваючи.
5. Поступово всипте борошно, просіяне з розпушувачем, і мелений мигдаль.
Перемішайте міксером на маленькій швидкості.
6. Сухофрукти обваляйте в борошні.
7. Змішайте тісто з сухофруктами, викладіть у форму.
8. Випікати кекс при 170С трохи більше години, перевіряючи готовність .
Смачного!!! :beer:

Re: Випічка (рецепти)

02 квітня 2011, 22:39

ось рецептик маффін, як і обіцяла ;-) , тільки я вчора до них глазур не робила, бо дуже поспішала на плейгрупу.

Мафіни "Зебра"
Інгредієнти:
150 г цукру
100 г вершкового масла або маргарину
2 ч.л. ванільного цукру
2 яйця
200 мл кефіру або сметани
2 ст.л. какао
200-250 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. соди)
глазур:
50 г вершкового масла
3 ст.л. молока
3 ст.л. цукру
3 ст.л. какао

Рецепт приготування:
1. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
2. Додати яйця, перемішати.
3. Додати кефір або сметану, перемішати.
4. Додати розпушувач і борошно, замісити щоб було не густе тісто.
5. Тісто розділити на 2 частини, в одну частину додати какао, перемішати.
6. У формочки викласти 1-2 ст.л. темного тіста.
7. На темне тісто викласти 1-2 ст.л. світлого тіста.
8. На світле тісто викласти темне.
Заповнити таким чином формочки на 2/3 висоти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 25-30 хвилин.
9. Для приготування глазурі змішати масло, молоко, цукор, какао.
Довести до кипіння, кип'ятити 1 хвилину, прибрати з вогню.
Остудити.
10. На остиглі мафіни викласти остиглу глазур.

Замість маленьких формочок можна використовувати одну велику форму.
З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6 мафінів.

Приємного апетиту!
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Випічка (рецепти)

27 червня 2011, 23:29

Найшла свій провірений і улюблений рецепт мафінів....
Мафіни з чорницею...
Інгредієнти:
5 охолоджених білків
1 склянка цукрової пудри
5 ст. ложок борошна
250 г мигдалю(можна і звичайні горіхи)
175 г вершкового масла
200 г чорниці(або малини, вишні)
дрібно натерта цедра одного лимона
щепотка солі
Спосіб приготування:
1 Духовку розігріти до 200 ° С. Розтопити в каструльці вершкове масло, горіхи подрібнити в блендері.
2. Збити білки з дрібкою солі, цукровою пудрою.
3. Додати борошно, горіхи, цедру лимона, влити розтоплене масло і добре перемішати.
4. Невеликі формочки змастити маслом, наповнити тістом, зверху тісто присипати ягодами. Випікати 20 хвилин.
Смачного!!! :roses:

Re: Випічка (рецепти)

27 липня 2011, 02:47

Привіт.
Я дууууже люблю кексики. ось і ділюся

КЕКС "Кумонька"
це рецепт від моєї олюбленої куми Олі. Тому в честь неї я так і називаю кексик

Зображення

80 г. маргарину (кімнатної температури)
200 г. цукру
2 яйця
150 г. йогурта
5 столових ложок молока
300 г. муки (можна менше)
1/2 чайної ложки соди (я оцтом гашу)
150 г. ізюма


Маргарин і цукор збити, додати яйця, йогурт, молоко і перемішати до однорідної маси, додати соду і просіяти муку. В кінці додати ізюм. залити в форму для випічки, попередньо змащену олією чи маргарином

Якщо взяти 300г - кекс буде твердіший. 200г - кекс буду мякший, але злегка вогкий всередині. це вже хто який любить. я беру борошна менше - щоб маса текла. бо люблю вогкуватий кекс.

пекти краще на середньому-малому вогні. Щоб кекс не був перепечений ззовні і сирий всередині.
Перевіряти готовність - деревяною паличкою. якщо не прилипає тісто - витягуйте (він ще достоїться)

Кекс дуже смачний. Марі дегустувала - можна ще в неї спитати ;)
Відповісти