найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Десерти!!!

06 грудня 2010, 11:24

незнайшла відповідної теми, тому створила нову.
ось рецептик заливного Пташиного молока:
біла частина:
1 літр сметани
1 стакан цукру
1стакан холодної кипяченої води залити 1 пачку желатину (25 грам), вистояти все разом до набухання, після цього все вимішати разом і варити на водяній бані 40 хвилин. Розлити по формочках.
шоколадна частина:
4 ст. ложки цукру
4 ложки какао
2 стакани води, 1 пачка желатину (25 грам) - все разом варити 5 хвилин.
коли охолоне залити зверху по білій частині.

СМАЧНОГО усім :)

п.с. я робила білого на пів рецепту, а коричневого на цілий - вийшло 16 формочок, кожна по 50 грам.

Re: Десерти!!!

06 грудня 2010, 14:43

О, Таня, дякую!!!! люблю дууууже таке, аде робила завжди за іншим рецептом, де шоколадний слой на маслі, а то трохи дорожче :ugeek: смачно, но масло зараз не сильно накупишся... :ugeek: а до білого даю ще ванільку деколи
все, тре сметани, і буду пробувати так робити :aaaaa:

Re: Десерти!!!

06 грудня 2010, 14:49

Oksana написав:О, Таня, дякую!!!! люблю дууууже таке, аде робила завжди за іншим рецептом, де шоколадний слой на маслі, а то трохи дорожче :ugeek: смачно, но масло зараз не сильно накупишся... :ugeek: а до білого даю ще ванільку деколи
все, тре сметани, і буду пробувати так робити :aaaaa:

немає за що, мені дуже подобається це пташине молоко, смак дитинства....

п.с. вітаю,що вашій сім"ї сьогодні 4 роки і 4 місяці

Re: Десерти!!!

27 лютого 2011, 23:43

Тортик - Сирна пінка
Корж:
300 грам шоколадного печеня (я беру Лагода - Загора з шоколадом)
125 грам масла
150 грам горіхів
1ч. л. какао

Маса:
800 грам творога
125 грам масла
1 стакан пудри
3 ст. л. желатину
0,5 стакани сметани

какао для посипання.

Смачного !!!

| +
Зображення
Зображення

Re: Десерти!!!

27 лютого 2011, 23:52

Танюш, а желатин розчинити у воді,а потім влити у сметану чи як?

Re: Десерти!!!

27 лютого 2011, 23:53

Nelya я розчиняю у воді, і додаю одразу в масу.

Re: Десерти!!!

23 березня 2011, 10:06

TanenRom написав:Тортик - Сирна пінка

Тань,а послідовність яка?

Re: Десерти!!!

23 березня 2011, 10:54

Перлинка написав:
TanenRom написав:Тортик - Сирна пінка

Тань,а послідовність яка?

Перлинка я тоже колись робила цей тортик,за рецептом TanenRom ;-) .
Послідовність там така,все попорядку.Спочатку дрібниш печенько і горішки(я робила в комбайні),добавляєш какао і масло. все вимішуєш і викладаєш коржиком на тарілку.
Потім берешся за масу: творог (я спочатку блендером розбивала,щоб не було крупинок),добавляєш все по рецепту-масло,сметану,пудту,желатин і збиваєш міксером.
Коли маса готова викладаєш її на коржик. і все торт готовий...
Простий,швидкий і дуже смачний тортик :гуд: ..

П.с. я колись так присіла на цей тортик,що робила його майже щодня :tipok: , а щоб не проївся кожен раз добавляла щось новеньке,пробувала і ізюм,і чорнослив,і горішки, і вишню, і чорницю,і навіть галеретку.
Ще раз дякую Тані за такий смачний рецепт :clapping: ..

Re: Десерти!!!

23 березня 2011, 15:55

TanenRom написав: рецептик заливного Пташиного молока:
вистояти все разом до набухання, після цього все вимішати разом і варити на водяній бані 40 хвилин.

Таня, я правильно зрозуміла, варити сметану +цукор+ желатин на водяній бані? А для чого ? а сир не утворюється?

Re: Десерти!!!

23 березня 2011, 16:23

Milichka написав:
TanenRom написав: рецептик заливного Пташиного молока:
вистояти все разом до набухання, після цього все вимішати разом і варити на водяній бані 40 хвилин.

Таня, я правильно зрозуміла, варити сметану +цукор+ желатин на водяній бані? А для чого ? а сир не утворюється?


так правильно зрозуміла - воно вварюється і тим самим краще за смаком та застигає гарно, а сир не утвориться, бо він утворюється з кислого молока.
ось головне правило, що сметана має бути домашньою, бо з магазинної точно сир можна зварити :)
Відповісти