Маленькі яблучні коржики
Спечіть великий корж або порційні коржики.
Інгредієнти:
2 пласта листкового тіста
2 дц мигдалевої маси
1 жовток
5 шт. яблук
Начинка:
0,5 банки готового желе (яблучне або бузинове) цукрова пудра/кориця
Спосіб приготування:
Розкачайте пласти листкового тіста та викладіть його на дно формочок. Перемішайте мигдалеву масу с жовтком, додайте трошки води, так щоб тісто підійшло до країв формочки.
Почистіть та поріжте скибочками яблука, втисніть їх всередину тіста, а потім викладіть ще поверх, оскільки яблука зменшаться при випіканні.
Поставте на низ духовки, температура 175 градусів, приблизно на 20 хвилин. Наглядайте за тістом останні хвилини.
Розмажте желе пензликом по коржу. Присипте зверху цукровою пудрою або корицею. Подавайте теплим або холодним з кулькою морозива, ванільного соусу або легко збитими вершками.