Халва з фісташками Сама не робила, бо не люблю халви. Може комусь пригодиться рецептик
Потрібно:
1,5 склянки очищених фісташок,
1 стакан води,
2 ст. ложки молока,
1/2 склянки цукру,
2 ст. ложки топленого або вершкового масла,
1/2 ч. ложки ваніліну.
Приготування:
Фісташки скласти в широку миску, залити окропом і залишити на півгодини. Потім відкинути горіхи на сито, щоб стекла вода, помістити в міксер або кухонний комбайн з металевими насадками, додати молоко і подрібнити горіхи до пастоподібного стану. Після цього всипати цукор і перемішати.
У глибокій сковороді з антипригарним покриттям розтопити на повільному вогні масло, додайте горіхову пасту і, постійно помішуючи, смажити протягом 15 хвилин до тих пір, поки маса не загусне. Потім всипати ванілін, перемішати, викласти халву на змащене маслом деко або піднос, розрівняти поверхню і остудити. Застиглу халву розрізати на невеликі квадратики ножем-пилкою, викласти в базу і подати на стіл.
Ця халва може зберігатися в холодильнику 2-3 тижні.