найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 00:37

клас! розкажи сікрєт як ото малювати. треба трафарет якийсь і посипати?

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 00:41

Сікрєт в іншій темці написала :wink: То тато мій прикрашав казав що роздруковува з нету кілька картинок і вирізав контур, а торт зверху кремом щоб печиво-шоколад причепилися...

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 00:43

в іншій темці то якій? дуже гарно зроблено я ше так не бачила, як на мене оригінально. тато мастєр!

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 00:47

В темі Спартак))) Дзвінок мамі...

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 06:04

нє, дзвінок мамі тут не проходіт))))
мені теж дуже сподобалося, так що випитуй деталі!!!!

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 09:50

irinka написав:
Dribchuk написав:irinka, так з зефірної мастики


На вигляд дуже гарно, але хіба ж воно не тверде коли їсти, мастика не кришиться?

Ні... Мастика дуже пластична, м'яка, смак такий самий як в жувального зефіру + цукор. Якщо цікавить приготування - напишу. Вже декілька разів робила. Виходило отаке:
Зображення world of goo
Зображення world of goo

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 11:56

nadusha написав:Ні... Мастика дуже пластична, м'яка, смак такий самий як в жувального зефіру + цукор. Якщо цікавить приготування - напишу. Вже декілька разів робила. Виходило отаке:

пиши пиши РЕЦЕПТ!!!!!!!!! А головне розкажи секрет, як зробити, щоб мастика була еластична і не рвалась..........упс :dash: бо в мене з цим постійно трабли. :dash: .....

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 12:12

А це мій перший витвір з мастики-не зовсім вдалий, але ж власними руками :hi: :hi: :=):
Це синочку на два роки:
Зображення world of goo

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 12:38

Lusik написав:А це мій перший витвір з мастики-не зовсім вдалий, але ж власними руками Це синочку на два роки:

А чому це він не вдалий??????????? ВІН НАВІТЬ ДУЖЕ ВДАЛИЙ!!!!!!!!! МОЛОДЧИНА :В): :dance:

Re: Дитячий день народження! Кухня!

17 листопада 2012, 16:16

Руженка написав:
nadusha написав:Ні... Мастика дуже пластична, м'яка, смак такий самий як в жувального зефіру + цукор. Якщо цікавить приготування - напишу. Вже декілька разів робила. Виходило отаке:

пиши пиши РЕЦЕПТ!!!!!!!!! А головне розкажи секрет, як зробити, щоб мастика була еластична і не рвалась..........упс :dash: бо в мене з цим постійно трабли. :dash: .....

Я роблю отак: 1 велика пачка Тучки-штучки, 2 пачечки маленькі пудри, столова ложка лимонного соку( то багато вийде, кількість всього можна зменшити, а перший раз ліпше взяти по чуть-чуть, щоб набити руку) . На водяній бані розтоплюємо жувальний зефір+лимонний сік, помішуємо. Знайома розтоплює в мікрохвильовці, мені зручніше на водяній бані. Має утворитися однорідна рідкувата маса. Якщо хочете з барвником, то додати його потрібно на цьому етапі, добре перемішати(буде важко, бо воно в'язке, але постарайтесь). Беремо пудру і сито, пересіюємо пудру в цю масу маленькими порціями, чуть пересіяли - добре розмішайте ложкою... Важливо не переборщити з пудрою, бо стане тверде і крихке... На цьому етапі маса має бути трохи густіша. Викладаємо ту масу на присипаний пересіяною пудрою стіл(чи іншу поверхню), підсипаючи по (чуть-чуть) пересіяну пудру замішуємо руками щось на зразок не тугого тіста. Все! А далі можна розкачувати качалкою, підсипаючи пудрою,щоб не прилипало; вирізати необхідні фігурки ножницями, ліпити. Ту мастику з якою не працюєте, покладіть в пакет, щоб не засихала. Залишки мастики, я ховаю в морозилку, а як треба - розморожую і чуть розігріваю в мікрохвильовці. Успіху!!! Що незрозуміло написала - питайте!
Відповісти