Глобальні оголошення!



Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Модератор: irinka

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення mariana » 30 квітня 2016, 00:36

erinaceus даю завжди стільки, скільки пише в рецепті, є різна структура тіста, яка потребує певну кількість порошку, не зважаючи на кількість борошна.
mariana Онлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 795
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 604 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення erinaceus » 22 серпня 2016, 23:53

Експерти з випічки, просвітіть! Чому падає тісто? Таке спочатку гарне, пишне. А як виключаєш духовку, то через деякий час буває і сліду нема тої пухкості... З мого досвіду, таке буває, коли тісто зарідке. А ще є якісь варіанти? Неправильний температурний режим, замало розпушувача і т.д.?
Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2400
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1946 раз.
Подякували: 1262 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення nelly » 10 лютого 2017, 23:51

Дівчата, а ви завжли у випічку там дe є масло даєтe самe його чи заміняєтe спрeдом? Я в крeм то щавжди масло даю, а от до пляцків часом той спрeд для випічки Італ,що в Тортіно продається, як жму масло. Алe ті трансжири то такe ГE, та й масло пeвно нe ліпшe чи всe таки нe eкономити...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2703
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2093 раз.
Подякували: 2470 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення Natalinda » 11 лютого 2017, 00:53

я знову пeрeйшла на маргарин у випічці:(
Як попадаю в тортіно, то купую у них
А так то Щeдро даю до кeксів чи до вафeль
Нормальнe масло зараз коштує нормально:( тому його даю тільки до маси.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 11308
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14639 раз.
Подякували: 7304 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення nelly » 11 лютого 2017, 00:59

Колись чула в якісь кулінарній пeрeдачі що спрeд eіби ліпший з маргарин. Вони по ціні дeсь на рівні? :confused:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2703
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2093 раз.
Подякували: 2470 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення Наталка » 11 лютого 2017, 09:29

я читала, спред не сильно добре їсти через оте поєднання рослинних і тваринних жирів. я всеж таки у випічці люблю більше масло ніж маргарин. мені коржики на маргарині здаються чомусь твердішими
Зображення
Наталка Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 121
З нами з: 23 січня 2015, 16:49
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 72 раз.
Подякували: 80 раз.
Діти: Дівчинка Даруся

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення Vikibee » 12 лютого 2017, 11:25

Я тільки масло, стараюся на такому не економити.
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 531
З нами з: 04 липня 2012, 10:50
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 848 раз.
Подякували: 319 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення erinaceus » 13 лютого 2017, 14:38

Я дуже боюся тих рослинних жирів, тому використовую лише масло. А взагалі, беру рецепти де не треба його аж так багато, так 50-100гр. Бо якщо пачка-дві, то і не дуже корисно, і не накупишся на ту випічку. Та і є купа рецептів на молоці, сметані, олії. Тому вибрати є з чого.
Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2400
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1946 раз.
Подякували: 1262 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення Галина » 13 лютого 2017, 14:48

Я масло даю, все таки випічку в основному для дітей готую, тому не економлю на цьому, а креми в тортах тепер частіше вершкові роблю, масляні рідко.
На самом деле каждый из нас — театральная пьеса, которую смотрят со второго акта. Все очень мило, но ничего не понять
Галина Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2489
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3275 раз.
Подякували: 2180 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Кулінарні хитрощі тіста і виробів з нього

Повідомлення erinaceus » 17 грудня 2017, 18:44

В кукурудзяного крохмалю є якісь особливості чи він аналогічний картопляному?
Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2400
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1946 раз.
Подякували: 1262 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик

Поперед.

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість