Глобальні оголошення!



Секрети рису і його приготування

Модератор: irinka

Секрети рису і його приготування

Повідомлення mari » 10 вересня 2012, 18:09

Щоб ваш рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його тільки в підсолений окріп, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: секрети рису, плову і всього з рису

Повідомлення Shalimar » 10 вересня 2012, 18:22

а также предварительно промойте рис до тех пор, пока вода не станет прозрачной (7-10 раз)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3584
З нами з: 10 жовтня 2010, 16:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Re: секрети рису і його приготування

Повідомлення mari » 10 вересня 2012, 18:29

Моя знайома нещодавно розповідала як її знайома працює закордоном в іранській сім"ї і її тиждень вчили як правильно готувати рис по їхньому і так що було смачно. Це коронне їхнє блюдо.Секрет - добре вимити, залити на 1 год в соленій воді перед приготуванням, на дно кастрюлі на жир викласти лаваш, а на нього рис з кусочками масла, і саме головне- закрити все полотенцем, а тоді зверху кришкою.

Шукала в неті,
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: секрети рису і його приготування

Повідомлення okcana » 10 вересня 2012, 18:36

я трошки даю масла або олії........
okcana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 701
З нами з: 18 вересня 2011, 14:21
Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 935 раз.
Подякували: 607 раз.
Діти: дівчинка Настуся, 5 рочків

Re: секрети рису і його приготування

Повідомлення mari » 10 вересня 2012, 18:37

коли даєш, на якому етапі приготування?
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: секрети рису і його приготування

Повідомлення Nymydora » 10 вересня 2012, 19:28

я люблю просмажити помитий рис на оливковій олії з часником до напівпрозорості, а потім заливати кип'ятком і варити. Дуже смачно і швидше вариться. А ще коли в каструлі залишаєтсья трохи води, можна просто виключити - рис сам вбере воду і не пристане
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення flower » 12 вересня 2012, 14:29

я варю рис в пароварці і він в мене завжди розсипчастий получається і знаю точно шо не пригорить)
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення taranjka » 10 травня 2013, 22:46

я останнім часом зацінила рис. в дитинстві то для мене була кара, а тепер - ммм
наразі улюблений - басматі, індійський. дуже ароматний і смачний. перед варінням дуууже гарно промиваю, потім обсмажую в маслі постійно перемішуючи (щоб рисинки всі в ньому обвалялися) і заливаю водою - один до одної третьої. і варю під кришкою.
ще частенько парбоілд готую - легко, майже нема шансу розварити
часом нешліфований. я люблю, але муж і діти не так охоче їдять :hi:
ще люблю жасмін (тож ароматний) і минулого літа зацінила якийсь італійський сорт - для різотто.
а, ну і для суші якийсь японський купуємо, щоб гарно липлося :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення westa » 10 травня 2013, 23:47

Я перед варкою рис запарюю кип"ятком. Потім варю один до одного з водою. Коли вода випарується знімаю і загортаю в рушник . Виходить розсипчастим.
Зображення



Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 370
З нами з: 08 квітня 2012, 16:15
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення qweewq1234 » 24 жовтня 2013, 14:55

Я люблю рис. і його у мене найбільше у моєму раціоні. Ось простий спосіб риготування
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Але ще все залежить вд того, який це рис. Останнім часом взагалі не купую українського виробника - через специфічний запах, якого не повинно бути
qweewq1234 Офлайн


 

Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron