Сторінка 1 з 2

Секрети рису і його приготування

Додано: 10 вересня 2012, 18:09
mari
Щоб ваш рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його тільки в підсолений окріп, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти.

Re: секрети рису, плову і всього з рису

Додано: 10 вересня 2012, 18:22
Shalimar
а также предварительно промойте рис до тех пор, пока вода не станет прозрачной (7-10 раз)

Re: секрети рису і його приготування

Додано: 10 вересня 2012, 18:29
mari
Моя знайома нещодавно розповідала як її знайома працює закордоном в іранській сім"ї і її тиждень вчили як правильно готувати рис по їхньому і так що було смачно. Це коронне їхнє блюдо.Секрет - добре вимити, залити на 1 год в соленій воді перед приготуванням, на дно кастрюлі на жир викласти лаваш, а на нього рис з кусочками масла, і саме головне- закрити все полотенцем, а тоді зверху кришкою.

Шукала в неті,
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: секрети рису і його приготування

Додано: 10 вересня 2012, 18:36
okcana
я трошки даю масла або олії........

Re: секрети рису і його приготування

Додано: 10 вересня 2012, 18:37
mari
коли даєш, на якому етапі приготування?

Re: секрети рису і його приготування

Додано: 10 вересня 2012, 19:28
Nymydora
я люблю просмажити помитий рис на оливковій олії з часником до напівпрозорості, а потім заливати кип'ятком і варити. Дуже смачно і швидше вариться. А ще коли в каструлі залишаєтсья трохи води, можна просто виключити - рис сам вбере воду і не пристане

Re: Секрети рису і його приготування

Додано: 12 вересня 2012, 14:29
flower
я варю рис в пароварці і він в мене завжди розсипчастий получається і знаю точно шо не пригорить)

Re: Секрети рису і його приготування

Додано: 10 травня 2013, 22:46
taranjka
я останнім часом зацінила рис. в дитинстві то для мене була кара, а тепер - ммм
наразі улюблений - басматі, індійський. дуже ароматний і смачний. перед варінням дуууже гарно промиваю, потім обсмажую в маслі постійно перемішуючи (щоб рисинки всі в ньому обвалялися) і заливаю водою - один до одної третьої. і варю під кришкою.
ще частенько парбоілд готую - легко, майже нема шансу розварити
часом нешліфований. я люблю, але муж і діти не так охоче їдять :hi:
ще люблю жасмін (тож ароматний) і минулого літа зацінила якийсь італійський сорт - для різотто.
а, ну і для суші якийсь японський купуємо, щоб гарно липлося :hi:

Re: Секрети рису і його приготування

Додано: 10 травня 2013, 23:47
westa
Я перед варкою рис запарюю кип"ятком. Потім варю один до одного з водою. Коли вода випарується знімаю і загортаю в рушник . Виходить розсипчастим.

Re: Секрети рису і його приготування

Додано: 24 жовтня 2013, 14:55
qweewq1234
Я люблю рис. і його у мене найбільше у моєму раціоні. Ось простий спосіб риготування
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Але ще все залежить вд того, який це рис. Останнім часом взагалі не купую українського виробника - через специфічний запах, якого не повинно бути