А ось таки речі із сиру печу я, може комусь сподобаються. І відразу ж питання: підкажіть, дівчатка, скільки не печу, завжди гарно виростає, а коли витягаю - осідає. Чому??? Я його і не виймаю відразу, остигає в духовці і все одно осідає..
біла частина: 1 пачка сиру 200 гр, 3 ст ложки сметани (з гіркою), 2 ст. ложки цукру, 1/2 пакетика ванільного цукру, 1 яйце, 1 ст.л. борошна.
• темна частина: 100 гр вершкового масла, 100 гр темного шоколаду, 3 яйця, 3 ст. лож борошна, ванільний цукор 1/2 пакетика.
Приготування:
Змішуємо продукти першої частини (збиваємо). Розтоплюємо шоколад і масло на водяній бані. Коли охолоне, додаємо збиті з цукром яйця, потім борошно.
Виливаємо у форму, зверху виливаємо білу часть.Деревяною паличкою робимо розводи.Випікати при 180 гр 45-50 хв.
Сирна запіканка з родзинками
Інгредієнти: сир - 500 г, яйце - 4 шт.
цукор - 0,5 склянки.
вершкове масло - 10 г.
манна крупа - 3 ст.л.
сметана - 0,5 склянки.
родзинки - 100 г
сіль - 0,5 ч.л., сода, ванілін
Приготування:
Спочатку займемося родзинками. Залити ізюм гарячою водою і залишити на 15-20хвилин. Потім злити рідину і трохи обсмажити родзинки на сковороді додавши вершкове масло, але не засмажити сильно, а щоб тільки набубнявів.
Тепер черга сиру. З ним можна поступити наступним чином: якщо ви хочете, щоб вийшла ніжна, повітряна запіканка, потрібно пропустити сир через сито, або збити міксером, або блендером. Якщо ж ви не маєте нічого проти сиру шматочками, достатньо його просто розім'яти виделкою. Додаємо яйця, цукор, сметану, манку, ванілін, сіль, соду і додамо наш родзинки. Все добре перемешіваемьшой деко або каструлю змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями, викладаємо сирну масу. Зверху змастити запіканку сметаною і злегка збризніть розтопленим вершковим маслом. Відправимо в розігріту духовку. Через 30-40 хвилин запіканка готова. Смачного!