Глобальні оголошення!



Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Модератор: irinka

Re: Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення Vika » 15 квітня 2011, 09:51

можеш такий попробувати зробити . дуже ніжний без комочків получається .можна навіть сказати схожий на густющу сметану. можна брати кефір , а можна звичайне молоко і поставити поки не скисне . В нас тут кефіру нема , тому сквашувала сама , який сир зкефіру магазинного не знаю . вобщем той кефір ставиш з пактом в морозілку . Коли добре замерзне , витягаєш , зтягуєш пакет і той кусок льоду на друшлаг на кілька годин , щоб стекла сиворотка .накрити зврху чимось тряпчаним (марля рушничок ) Сир получається ще ніжніший , ніж в тих сирках глазурованих . і плюс - вньому живі бактерії збережені , так як термічній обробці не підлягався .
Vika Офлайн


 

Re: Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення Іринка ;-) » 10 липня 2012, 10:27

Маскарпоне з 30% вершків виходить дуже жирним. Практично масло. Прочитайте у Вікіпедії. Там і рецепт цього сиру є. Жирність вершків до 25% не більше. Оптимально 20%. Тоді крем виходить ніжнішим і пишнішим.
Іринка ;-) Офлайн


 

Поперед.

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість