Глобальні оголошення!



Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Модератор: irinka

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 04 листопада 2017, 21:13

Від чого залежить колір випічки з какао? Від його кількості в тісті чи від якості самого какао? Чи ще є якісь нюанси?
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення taranjka » 05 листопада 2017, 22:13

erinaceus з мого досвіду - від якості какао. Коли не полінюсь і дійду до магазинчиків з нормальним, то випічка смачніша, можна дати менше, а воно буде чорне, а не ледь коричневе.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення mariana » 05 листопада 2017, 22:46

erinaceus від якості какао і чи воно алкалізоване. Якщо алкалізоване, то завжди темний дуже колір.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 05 листопада 2017, 23:19

Ще недавно почула, що не можна давати в тісто надто багато какао, бо буде гірчити. То правда? Хоча хз, скільки то "багато" :-)
Какао теж брала добре, алкалізоване. Але тісто вийшло бліде... Матвій назвав "какашковий колір" :ha:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення Natalinda » 06 листопада 2017, 00:16

Я відколи почала брати в Тортіно алкалізоване - то випічка з какао - безподобна!!!
На д.н. пекла торт і нехватило, прийшлося на другий корж купити що в магазині було, то вийшло теж такого кольору, хоч і дала вдвоє більше
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 06 листопада 2017, 23:30

Спекла вчора класний шоколадний пиріг з топленого шоколаду. То таки мені більше подобається, ніж тісто на какао. Насичений колір, смачно і дуууже ароматно :nyam: Хоча рецептів саме з шоколаду в неті досить мало...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення гра з вогнем » 06 листопада 2017, 23:47

Я давно побиваюся над кольором, який виходить з теперішнього какао. Кажуть, що є 2 процеси обробки какао бобів і треба брати те, що датський процес, якщо я правильно пам'ятаю. Я шукала це какао оброблене, навіть купувала, але не було вау ефекта. Потім виявилося, що навіть це оброблене все рівно на половину змішане зі звичайним.
А колись дав ложку какао і торт темного кольору. Що тепер змінилося, вже кілька років гадаю.

Ще у нас продається супер чорне какао, там в інградієнтах барвник :ha:
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення Галина » 07 листопада 2017, 15:45

Зараз добре какао важко знайти. Я або в тортіно купляю, або замовляю з сайту тріколад.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron