Глобальні оголошення!



Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Модератор: irinka

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення flower » 16 грудня 2012, 15:14

я немаю агар агару, лиш желатин. шо за нюанси?:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення irinka » 16 грудня 2012, 15:50

flower написав:хтось робив зефір самостійно? от захотілось, хочу завтра попробувати зробити, але не знаю чи варто.


Я колись пробувала робити, то в мене не дуже получився бо в мене міксер слабенький, а його треба добре збивати. Якщо маєш потужний міксер, то можеш попробувати. Піду пошукаю рецепт.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення irinka » 16 грудня 2012, 15:59

Маю ось такий рецепт:
Зефір
1 кг цукру
1 ст.л. желатину
1ст. води
1 ч.л. соди
1 ч.л лимонної кислоти
Цукор насипати в каструлю, додати воду і варити 7 хв. на слабкому вогні до повного розчинення і жовтого кольору. Потім охолодити, додати розведений желатин і збивати 15-20 хв. Тоді додати соду і збивати 7 хв. потім додати лимонну кислоту і знову звивати 7 хв. Після того масу видавлювати на піднос з кондит. мішка, дати застигнути.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення mariana » 16 грудня 2012, 18:00

Дівчата. справжній зефір, той що продають в магазинах. роблять з яблучного пюре, цукрового сиропу і білка. і обов"язково на агар-агарі. Тільки тоді получиться справжній зефір! вот даю рецепт справжнього гостовського зефіру
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
. я робила по тому рецепту кілька раз, скажу що обов"язково треба зварити добре сироп, інакше зефір просто закристалізується і нічого не получиться, в мене було раз не получилось. Агар-агар є в магазинчику кондитерському на Острозького.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення oksi » 17 грудня 2012, 18:06

а я знайшла ось такі рецепти зефірів. Читайте:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Я - ТВОРЧА ОСОБИСТІСТЬ: ХОЧУ ТВОРЮ, А ХОЧУ - ВИТВОРЯЮ
oksi Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 205
З нами з: 21 травня 2012, 09:07
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 222 раз.
Подякували: 204 раз.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення pan_kotskyy » 30 жовтня 2013, 22:57

дівчата-господинки, допомагайте!!!
вже вкоотре намагаюсь спекти пиріг з безе по різних рецептах, з яблуками чи з творогом, все рівно "не выходить каменный цветок"
безе збиваю гарно "до піків", викладаю поверх пирога - в духовку і все, витягаю, то того безе навіть не видно...
еслі шо, то ніци я вмію робити і вони мені в духовці не падають, а на пирогах ще ні разу....
тут кілька варіантів, може хтось спробує зробити і розкаже, як руки випрямити ?
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1447
З нами з: 23 січня 2011, 15:58
Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення westa » 30 жовтня 2013, 23:18

pan_kotskyy , можна трохи схитрувати. Бізе не пекти , а додати желатин в білки і викласти на печений корж.
А якщо пекти , то можна дати кілька крапель оцту або лимонного соку.
Зображення



Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 370
З нами з: 08 квітня 2012, 16:15
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 12 травня 2017, 00:44

А ви користуєтеся пергаментним папером при випічці? Бо я в ньому сенсу не бачу. Ну хіба як печеньки пекти, і то більше щоб бляшка не мастилася. Бо мені тісто як прилипає, то однаково і до форми, і до пергаменту. Особливо якщо внизу якісь ягоди чи фрукти. Думала, може пергамент поганий, але пробувала різні, ефект той самий. А змісту змазувати пергамент маслом чи олією не бачу, те саме можна робити по звичайній формі з тим же результатом. Ще й зекономиш на папері ::Р: Просвітіть мене.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення mariana » 12 травня 2017, 01:36

erinaceus я завжди з пергаментом, мені зручно, не прилипає і мити довго не потрібно потім форму. Я беру вже кілька років тільки Фрекен бок, мені найкращий наразі.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення гра з вогнем » 12 травня 2017, 05:22

я користуюся пергаментом і фольгою. Пергамент ніколи не змащую, не прилипає. Фольгу змащую.
Перші кілька разів я помилково купувала замість пергаменту якийсь провощений папір чи щось таке, виглядав так само. До нього липло все, страшне що було, ще й диміло деколи. Добре, що потім знайшла правильну річ.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість