Глобальні оголошення!



Кулінарні секрети перших страв

Модератор: irinka

Кулінарні секрети перших страв

Повідомлення Melisa » 03 квітня 2010, 23:08

Щоб отримати наваристий бульйон, курку слід класти в холодну воду.

Якщо квашена капуста надто кисла, перед використанням її слід промити холодною водою.

Залишати в страві лавровий лист не варто, бо він погіршує смак.

Щоб квасоля, горох та біб швидше зварилися, їх замочують на ніч у холодній воді.

Горох і квасолю слід солити, коли вони зварилися.

Крупу на юшку попередньо промивають: вівсяну, перлову, пшеничну крупу - спочатку в теплій, потім в гарячій воді; рис, пшоно - тільки в холодній воді й доти, поки вона не стане прозорою.

Щоби на томатній пасті не з'явилася пліснява, треба її зверху присипати сіллю або залити тонким шаром олії.

Специфічний запах капусти зникне, якщо у каструлю покласти шматочок білого хліба.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1978
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Кулінарні секрети перших страв

Повідомлення Melisa » 04 квітня 2010, 22:38

Щоб розрахувати точний час приготування курки необхідно „закласти” по 25 хвилин на кожні 500 грам курячого м’яса плюс ще 10 хвилин.

Щоб визначитись, готова курка чи ні необхідно проштрикнути її дерев’яною шпажкою в любому місці. Якщо витікає прозорий бульйон (рідина), значить курка – готова. Якщо ж бульйон рожевого кольору, то курку необхідно ще готувати на протязі якогось часу.

Щоб бульйон вийшов золотистим, необхідно при його приготування добавити трішки шкарлупи від цибулі. Після того, як бульйон буде готовий її необхідно видалити з супу.

Щоб м’ясо вдалось м’яким і швидко зварилось, бульйон необхідно трішки посолити на початку процесу варіння і добавити необхідну кількість солі в кінці.

Якщо м’ясо на декілька хвилин опустити в крутий1 кип’яток, потім злити воду, після чого почати варити, то бульйон вийде прозорим.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1978
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Кулінарні секрети перших страв

Повідомлення irinka » 01 грудня 2013, 13:42

Зображення
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)


Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей