Глобальні оголошення!



Домашні "напівфабрикати"

Модератор: irinka

Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення ІРЦЯ » 24 грудня 2014, 20:13

Ліпила сьогодні пельмені і подумала,добре коли не встигаєш приготувати вечерю чи обід,витягнув з морозилки зварив і всі ситі.Швидко, смачно, по-домашньому :nyam:
Дівчата розказуйте , що заготовляєте/заморожуєте( звичайно крім вареників і пельмень)?
На якому етапі приготування?
Діліться секретами :хай:
Золотое правило жизни: не переживай из-за того, чего ты не в силах изменить, прими ситуацию такой, какая она есть. Ведь мы не пытаемся изменить погоду, а просто одеваемся по погоде.
ІРЦЯ Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 317
З нами з: 10 червня 2013, 16:24
Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 430 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: Два синочки 5р. і 1р.

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення zhuchka » 24 грудня 2014, 20:43

я заморожую овочі - горошок, брокколі, цвітна та брюсельська капуста і т.д, потім витягла і суп швидко зварився
zhuchka Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 157
З нами з: 05 серпня 2014, 15:00
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: донечка Марічка

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Кокетка » 24 грудня 2014, 21:37

а я люблю заморозити підготовлені для голубців листочки капусти)

ще роблю заготовку для борщу, відварив потім барабольку з капустою і мясом) і заправку додав і борщ готовий ще цю ж заправку використовую до шуби і до салатів з бурячком)

осінню є морква , але довго вона не зберігається , то я всю моркву тру і морожу в пакетах, то потім до супу кидаю чи зажарюю(не тре мити і терти)

ну і готові котлети теж добре мати) приготовити і заморозити, потім пожарити до спагетті чи барабольки , швиденько

а ще мала тісто лишнє дріжджове то було в хлодильнику а на другий день зробила пиріг яблучний, і от мені цікаво чи можна заморозити дріжджове тісто як ото куплене є морожене, чи домашнє після заморозки буде рости? і буде пухким незабитим як спечеться. хтось морозив тісто? дріжджове?
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Ulkanet » 24 грудня 2014, 22:24

а я от більше люблю вареники/пельменьки зварити, а вже тоді заморозити. а тоді в пароварці розігріти. бо сирі, коли варяться - то половина "порозлазиться" :sad:
ну моркву, яка вже стає троха несвіжою теж тру і заморожую. ягоди теж морожу. перець болгарський. помідор мені "смердить" після розморозки, але в піці не чути :hi: цвітна капуста, броколі, горошок зелений.
ще налисники з сиром заморожую. потім тільки в мікрохвильовці розігрів і все. дуже виручає коли гості на порозі :hi:

кілька разів мені вже так було, що залишаєвся плов, тушена фасолька, чечвиця, голубці - то я заморозила їх. :wink:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2048
З нами з: 17 березня 2012, 02:10
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення ІРЦЯ » 24 грудня 2014, 22:24

О,Кокетка відразу маю купу питань:

Заготовку для борщу консервовану знаю,бо таке в мене є,а для заморозки які овочі крім буряка берете? То все попередньо відварюєте?

А котлети заморожуєте не пожарені,я правильно зрозуміла?
Золотое правило жизни: не переживай из-за того, чего ты не в силах изменить, прими ситуацию такой, какая она есть. Ведь мы не пытаемся изменить погоду, а просто одеваемся по погоде.
ІРЦЯ Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 317
З нами з: 10 червня 2013, 16:24
Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 430 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: Два синочки 5р. і 1р.

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Галина » 24 грудня 2014, 22:49

Морожу різноманітні ягоди, перець, помідори, капусту цвітну, броколі, брюсельську, голубці вже варені, сирі котлети, налисники з сиром, з м’ясом, кріп, петрушку, шпинат, сир, сирні кульки (такі, які потім загортаю у відбиту філейку і роблю рулетики курячі), горошок молодий, стручкову квасольку. Одного разу навіть паски морозила (напекла їх забагато :ha: )
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Кокетка » 24 грудня 2014, 22:56

котлети нежарені :yes: , лиш такі кругленькі на пергамент на дошку кладу заморожую а потім в пакетик перекидаю , потім не розморожуючи одразу в сотейник ставлю і під кришку , так вони жаряться паряться на малому вогні потім на другу сторону, то вже без кришки жарю
а заправку то теж консервовану роблю , а як морожу то просто варений буряк потертий .
ще морозила варені голубці, бо багато зробила, то потім порційно поморозила, то теж було класно, витягнула і підігріла в сковорідці
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Тиха » 24 грудня 2014, 23:01

я ще фрикадельки морожу на супчик і часом бульон, якщо багато зварю
Тиха Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 536
З нами з: 27 липня 2013, 19:08
Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 397 раз.
Подякували: 277 раз.
Діти: Хлопченя

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Vanilochka » 24 грудня 2014, 23:36

а воно вам морозилкою не чути??? я не знаю чого так але інколи шось розморожувала і такий якийсь запах був морозильний. Я ще квасолю відварювала і заморожувала, потім до всяких рагу чи ще чогось давала.
а мені цікаво які вареники варені а потім морожені, яке те тісто????
Зображення
Vanilochka Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 142
З нами з: 10 вересня 2014, 21:17
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 59 раз.
Діти: Остапчик (16.10.14р.)

Re: Домашні "напівфабрикати"

Повідомлення Ulkanet » 25 грудня 2014, 03:11

ну майже таке саме як тільки зварили. :hi:
можна в пароварку розморозити-розігріти, а можна на сковорідку і піджарити :В):
тож не поімдора, що розлазиться наніц після мороження :sad:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2048
З нами з: 17 березня 2012, 02:10
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron