Глобальні оголошення!



Рецепти для годуючих матусь

Re: Для годуючих матусь

Повідомлення oksana.tesliuk » 07 червня 2011, 10:37

Я коли старшого годувала, теж наїлася була цибулі, і то так, що аж саме молоко потім різко віддавало тим запахом (ну прям штиняло!). А малому нічого - прекрасно смоктав собі те молочко! :grin: Потім коли підріс, то ту цибулю їв як яблука - цілими головками. Правда потім якась добра бабуся-дідусь бовкнули онуку, шо воно пече. То він десь пів року її в рот не брав. Але тепер знов їсть - і ріпчасту, і зелену. Ще й сала просить тоненько йому врізати :lol: :lol: :lol:
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 908
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Для годуючих матусь

Повідомлення flower » 07 червня 2011, 13:50

oksana.tesliuk син - справжній українець!!!!!!!!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4566
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2980 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Для годуючих матусь

Повідомлення oksana.tesliuk » 08 червня 2011, 13:11

flower написав:oksana.tesliuk син - справжній українець!!!!!!!!

З таким прізвищем мої хлопці просто зобов'язані їсти сало, цибулю і часник :grin: :grin: :grin:
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 908
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Що можна їсти під час гв одразу після народження лялі

Повідомлення sky » 12 липня 2013, 15:03

Marichka написав:Так хочеться фруктів-овочів...Персики можна їсти?А скільки на день? :=):


говорю з власного досвiду якщо хочеться то попробуйте шматок зранку- все нормально з дитиною то значить можна.я себе тиждень мучала а потiм таким методом стала все iсти: помiдори,фрукти I усе було добре.
Зображення
sky Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 280
З нами з: 07 березня 2012, 11:04
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 47 раз.
Подякували: 141 раз.
Діти: дівчинка 26.06.2012

Re: Рецепти для годуючих матусь

Повідомлення Chrystynka » 20 серпня 2013, 16:11

Я свого малого від народження годую, дієти ніякої не дотримуюсь, хоча перші три місяці не їла шоколаду та цитрусових, а так впринципі себе нічим і необмежувала. Дитина нормально на все реагує. Головне що я зрозуміла не переїдати їсти по трошки но часто, для дитини плюс і фігура не страждає :=):
Chrystynka Офлайн


 

Re: Рецепти для годуючих матусь

Повідомлення Любов » 03 листопада 2014, 00:29

Багато молодих матусь вважають, що харчування матері-годувальниці одноманітно, а рецепти не відрізняються особливою оригінальністю. Про те, як правильно вводити продукти в їх раціон ми говорити не будемо — це тема окремої статті. А ось кілька нескладних і швидких рецептів страв для годуючих грудьми мам ми вам запропонуємо.
Спочатку поговоримо про рецепти для годуючої мами в перший місяць життя малюка. Правда відрізняються вони трохи одноманітним набором продуктів. Але мамі потрібно пам’ятати, що поступово в раціон потрібно вводити все більше і більше продуктів. Не бійтеся експериментувати.

Отже, кілька кулінарних рецептів для годуючих грудьми матерів (для діток віком до 1 місяця).
| +
Гарніри
Як гарнір підійдуть будь відварні крупи. Описувати те, як правильно варити гречку немає сенсу, будь-яка жінка знає, як це робиться. Також годуючим можна їсти картопляне пюре, тушковану або запечену в духовці картоплю. Макарони твердих сортів, яйця. Всі рецепти цих страв для годуючих матерів також прості. Ну і, звичайно ж, молодим мамам можна овочі, підсмажені на грилі.

М’ясо і риба
А ось з м’ясними стравами вже поскладніше. М’ясо можна вживати в вареному, запеченому або тушкованому вигляді. Можете сміливо їсти курку, свинину (не дуже жирну), індичку, яловичину, кролятину і т.д. Як правильно відварювати м’ясо — теж немає потреби уточнювати. А ось про те, як його запекти ми, мабуть, розповімо.

М’ясо, запечене в духовці
Візьміть невеликий шматочок м’яса (грам 500), помийте його і обсушіть за допомогою рушника. Потім натріть цей шматочок сіллю, можете нашпигувати його морквою. Чорний перець і лавровий лист краще не використовувати, так само як і оцет, соєвий соус і подібні продукти. Потім загорніть м’ясо у фольгу, покладіть його в ємність і поставте в розігріту духовку. Температура духовки і час запікання залежить від виду м’яса і його розмірів. Але за 5 хвилин до готовності вам потрібно буде розвернути фольгу і дати м’ясу підрум’янитися. Потім його можна їсти і просто з гарніром, і робити собі бутерброди.

Рибу також можна запікати в духовці і варити. Крім цього можна їсти рибу, приготовану на пару і на грилі. Але з рибою треба бути обережною, так як вона є алергеном, і вводити її потрібно поступово, спостерігаючи за реакцією малюка.

Перші страви
Тепер поговоримо про рідке. Харчування годуючої мами може включати рецепти практично всіх супів. Виключити в перший місяць слід лише борщ, холодник, а також супи, що містять бобові (горох, квасоля і т.д.) А от курячий суп з локшиною, супи на крупах, овочеві супи — якраз для годуючих мам.

В якості прикладу пропонуємо смачний рецепт супу для годуючих мам
Для початку потрібно зварити курячий бульйон. Потім виймаємо з нього курку, ріжемо її на невеликі шматочки, а сам бульйон проціджуємо. Потім в нього кладемо дрібно нарізану цибулю і моркву і варимо протягом 10 хвилин. Можна покласти цибулину і моркву цілком, а потім вийняти (для тих, хто не любить цибулю, або боїться їсти моркву). Потім в бульйон додаємо дрібно нарізану картоплю. Варимо ще близько 10-15 міну (до готовності картоплі). Потім в суп потрібно додати локшину і дрібно посіченою зеленню. Коли суп закипить, а нього додаємо ложку масла і вимикаємо.

Напої
І скажемо кілька слів про напої. Цілком очевидно, що алкоголь потрібно виключити. Так само як каву, міцний чай, газовані напої та молоко. Останнє може комусь здатися дивним, адже навіть лікарі іноді рекомендують пити молоко годуючим мамам. Але окрім підвищення газоутворення у мами і у малюка, присутність молока в раціоні більше нічого не дає. Це ж стосується і чаю зі згущеним молоком. По-перше, згущене молоко містить багато цукру, а по-друге, воно дуже жирне. І знову ж, ніякої користі ні мамі, ні малюкові не несе.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


ще декілька рецептів для годуючих мам :rose:
| +
Грецький курячий суп
Вам знадобиться:
курка – 1 шт.
оливкова олія – 1 ст. л .
цибуля – 3 шт.
рис – 100 г
перець і сіль – за смаком
лимон – за смаком
Для яєчно – лимонного соусу авголемоно :
яйця
сік лимона
бульйон
приготування
Курку промийте , залийте холодною водою і поставте на сильний вогонь. Знімайте утворився жир і піну. Як тільки бульйон закипить , зменшіть вогонь.
Цибулю очистіть і наріжте. У киплячий бульйон додайте нарізану цибулю , оливкова олія і варіть близько години до повної готовності курки. Курку витягніть з бульйону , очистіть від шкіри і кісток , наріжте .
Рис промийте і зваріть в бульйоні , потім додайте нарізані шматки курки , посоліть і поперчіть за смаком.
Подавати з нарізаними шматочками лимона (якщо немає алергії у крихти ) .
Соус авголемоно :
Яйця збийте з соком свіжовичавленого лимона , додайте трохи бульйону , перемішайте і влийте в суп перед подачею.
порада:
Суп можна заправити яєчно – лимонним соусом , рис можна замінити дрібними макаронами , в Греції використовують « орзо » – макаронні вироби , величиною трохи більше рисового зерна.
Цей курячий суп в Греції називають Котосуппа ( Kotosoupa ) .

Яловичина , запечена з сиром
Вам знадобиться:
яловичина – 300 г
топлене масло – 10 г
борошно – 10 г
бульйон – 200 мл
біле столове вино – 50 г
товчений мускатний горіх – 0,3 г
сир – 40 г
перець , сіль – за смаком.
приготування:
Шматок відвареної яловичини наріжте широкими шматками товщиною 1 см.
Пассеровку ( топлене масло і борошно) розбавте бульйоном , влийте трохи білого столового вина ( для м’якості м’яса , не хвилюйтеся , алкоголю у страві не буде) , кип’ятіть , помішуючи 5-6 хв. , Посоліть , додайте перець і товчений мускатний горіх.
Вилийте половину цього соусу в посуд для запікання , посипте тертим сиром , укладіть туди скибочки м’яса , залийте соусом і знову посипте тертим сиром.
У духову шафу поставте за 8-10 хвилин до подачі на стіл.
порада:
Гаряче готову страву для ще більш апетитного вигляду посипте свіжою зеленню і викладіть на листя салату.

Лінивий плов з фаршем і шпинатом
Склад: 300 г яловичого фаршу , 500 г замороженого шпинату , 1,5 склянки рису , 200 мл вершків , 1 головка ріпчастої цибулі , сіль і спеції , рослинне масло.
Приготування: На розігрітому в сковороді олії обсмажте нарізану кубиками цибулину , додайте фарш і заморожений шпинат. Гасіть , поки овочева суміш не відтане . Потім додайте сіль , перець та інші спеції. Зверху розподіліть рис і залийте 200мл вершків або 200- 400мл води (залежно від того скільки ви взяли рису) . Після чого тушкуйте під кришкою до повного випаровування води і готовності рису.
Порада: Замість шпинату ви можете використовувати будь-яку іншу заморожену суміш. Однак , пам’ятайте , що вона не повинна містити гриби , часник , а також червоні і екзотичні овочі.

Настій насіння кропу
Склад : 1 ст. л . сушених насіння кропу , цукор за смаком.
Приготування: 1 столову ложку насіння кропу залийте 1 склянкою води. Доведіть до кипіння і залиште настоятися 30 хвилин в щільно закритому посуді. Потім процідіть і приймайте з цукром по 0,5 склянки 4 – 5 разів на день до їди.
Порада: Якщо ви вирішите заготовити насіння з літа , пам’ятайте , що краще збирати їх у той час , коли дозріє половина з них. Зрізані суцвіття , зв’яжіть в снопики і розвісьте в приміщенні з хорошою вентиляцією. Після дозрівання і висихання обмолоту насіння з складіть для зберігання в жерстяну банку .
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1553
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2243 раз.
Подякували: 1637 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Поперед.

Повернутись до Здоров'я годуючої мами



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість