Нарешті і я придбала це чудо техніки.
Для мене, людини, яка пише на руці слово "гречка", щоб не забути, що вона вариться на плиті, людини, яка чергує на кухні вночі, коли всі сплять і не відволікають від процесу, людини, в якої інтерес до кухні проявляється циклічно: іноді хочеться там творити і витворяти, а іноді просто забігти, швиденько всіх нагодувати і бігти далі, і нарешті, для мами, в якої четверо маленьких діток, мультиварка - просто знахідка!
Якщо у вас газова плита і духовка з таймером - може вам така штука буде лишня. В мене плита електрична, я нічого не втрачаю, а, здається, навіть економлю на електроенергії, якщо користуюсь МВ.
Так, готується одразу тільки одне блюдо. Але, наприклад, з вечора я ставлю щось на сніданок - кашу чи плов, тушковану картоплю і маю зранку чим годувати свій дитсадок, причому навіть не треба підігрівати. Після сніданку загружаю щось до обіду - суп чи кашу, тощо... В обід знову все готове практично без мене.
кастрюлька одна, але можна докупити ще, що, напевне, скоро і зроблю. ))) Можна, до речі і керамічну замість тефлона, але треба наперед подивитись чи до певної моделі у виробника є така можливість.
Не знаю, чого Даші не сподобались супи, я то прибалділа. Кинула (чесно!) все зразу: сире мясо, картоплю, гречку, моркву, цибулину, лаврового листка і солі, залила водою і через годину мала супчик - не гірший за той, що зазвичай готую...
Тушити також дуже сподобалось, правда ще ніц не смажила, треба спробувати.
Пекла бісквіт, манник, варила компот із грушок.
Каші не збігають і не пригоряють - фантастика.. Гречка проварилась але лишилась розсипчата - зернина до зернини, теж саме з перловкою )))
Практично всі моделі МВ після закінчення готовки переходять в режим підігріву автоматично. Іноді це незручно (то можна одразу вимкнути), а іноді на тим підігріві страва чудово доходить до кондиці.
Із зауваг: якщо вам потрібен великий обсяг страв, приготованих на пару, краще купувати пароварку. Якщо хочете варити молочні каші, то краще купити молоковарник на плиту.