Як правильно смажити стейк? Ступені готовності стейка.
Соковитий, не занадто сильно, але і не дуже слабо просмажений стейк - традиційна страва практично в будь-якому ресторані світу. Посмажити стейк можна і в домашніх умовах, але важливо знати, який повинен бути вигляд у стейків різного ступеня готовності.
Розрізняють три основних ступеня підсмажування: Rare (з кров'ю, 45-50 ° С), Medium (середня, 55-60 ° С) і Well-done (сильно просмажений, 65-70 ° С).
Вважається, що доводити стейк з відбірної яловичини до стану Medium-Well або Well-Done - це злочин! Сильно просмажене м'ясо втрачає весь сік і стає досить жорстким.
У той же час, Прожарення Blue (40 ° С) - це теж на великого любителя. У цьому випадку м'ясо обсмажується тільки зверху, а всередині залишається практично сирим.
Ідеальним вважається стейк, засмажений до стану від Medium-Rare до Medium.
[url=http://великолепный-век.рф/]
[/url]