Глобальні оголошення!



Домашня ковбаса

Модератор: irinka

Домашня ковбаса

Повідомлення гра з вогнем » 18 липня 2010, 15:12

Ось вам рецепт ковбаси)))
фарш, вершки (я робила молоко і вершки), трохи спецій добре збити в блендері
потім додати наповнювач (можна не додавати. я сир давала кубиками)
загорнути в пергамент. сформувавши ковбасу.
загорнути в кілька слоїв харчової плівки, перевязати - варити в кипяій воді 30 хв.
остудити.

це для курячого мяса. помоєму на 500 г мяса 300г рідини. має бути таке як тісто на бісквіт, мо капку густіше.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Сардельки з м’яса птиці

Повідомлення receptyonlain » 04 листопада 2014, 17:51

Для діточок - дуже смачні, ніжні і корисні сардельки . Ну і дорослі звичайно не відмовляться від таких.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


Склад на 2кг сардельок :
Філе стегна індички - 1кг
Філе грудки курячої - 1кг
Вершки 20 % - 200мл
Масло вершкове ( розтоплене ) - 200г
Яйце куряче - 1шт
Кориця - 2г
Сіль дрібна кухонна - 40г
Черева свиняча (калібр 40 /42) - 2,5 м
М'ясо пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою не менше 4 разів;

Додати у фарш охолоджені вершки , добре вимісити ;

Потім додати сіль , яйце , корицю - знову добре вимісити ;

Потроху підливати до фаршу масло і заважати до стану тонкого , ніжного фаршу ( можна пройтися по масі блендером )

Залишити фарш в прохолодному місці на 1 годину;

Набити підготовлену череву ( промиту в холодній воді з зовнішній і внутрішній сторонах ) невідь щільно , щоб потім мати можливість зробити перекрут кожні 6 -7см ;

Варити при температурі 85 градусів - 25 хвилин
receptyonlain Офлайн


 

Re: Домашня ковбаса

Повідомлення Кокетка » 29 січня 2016, 16:35

робила я вчора перший раз вітчину у своїй вітчинниці по рецепту який рекомендує тескома.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

отут можна почитати, як робити у мене свинна но можна комбінувати мясо
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Домашня ковбаса

Повідомлення flower » 30 січня 2016, 10:56

На вигляд симпатичне) Багато мороки? То в ту вітчинницю заливаєш, а тоді що?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Домашня ковбаса

Повідомлення Кокетка » 30 січня 2016, 14:35

вся морока розділена на кілька етапів))) тож не сильно замітна) частину мяса змолоти частину порізати змішати з водою приправою пудрою сіллю і перемішати 10 хв комбайном, все вталувати і закрити кришкою з пресом і в холодильник . в холодильнику добу чи дві стоїть і ставити варити на 2 год, щоб не кипіло, а варилося при 75-80 градусах (там є таймер тож то легко слідкувати) відцідити і охолодити в холодильнику . виходить як все зачинати робити на вечір, то охолодиться за ніч і на ранок до сніданку є вітчина. а так як я коли молола на вітчину , то змолола ще й на "зайчика" , то до бутербродів ми тих два дня мали що брати))) тож спокійно чекали на вітчину))
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

нагуглила мудрих слів , бо сама думала чому лиш 80

немного про саму термообработку мяса и любых изделий из него.

Там в чем нюанс - мясной белок сворачивается при 43-58 град. Цельсия.
При этом он образует из фарша колбасы жесткую структуру- сетку, пространственный каркас. И в капиллярах этой "губки" находится влага, сок, жир, создавая необходимую сочность и приятный вкус. Отмечу что эти связи образуются при постепенном мягком прогреве продукта, не выше 800 С

Этот каркас мы можем сделать сами- измельчив мясо в тонкий фарш вареной колбасы. Причем тонкоизмельченный мясной фарш присоединяет до 20% влаги только из за соли, высвобождающей из клеток мяса солерастворимые белки ( что как раз используется при промышленном изготовлении колбасы), эту тему я разовью чуть позже в другом разделе.

Дальше.
Все ферменты которые участвуют в созревании мяса ( и которые делают для нас сыровяленную колбасу плотной и монолитной) инактивируются до 60град.
Затем мы должны инактивировать микробов- как раз нагревом до 72 град.

Самое главное - если температура нагрева будет жесткой( выше 90 град) - вся связанная белком влага отсечется и отторгнется, белок свернется. Продукт получится разваливающимся на куски, сухой, жеский, не вкусный - просто запеченый шашлык в оболочке.
Именно поэтому я бы не рекомендовал запекать ветчину в ветчиннице в духовке или аэрогриле при высоких температурах. Лучше медленно нагрейте ее при 70-85 градусах -получится гораздо вкуснее.
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Домашня ковбаса

Повідомлення Кокетка » 04 лютого 2016, 16:47

з 600 г курки і 400 г свинини супер получилася вітчина, мягша і з кусочками свинини))
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка


Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron