найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Курка під соусом карі

09 червня 2012, 23:12

Дуже вже мені сподобалася ця страва! Хотіла б зробити.
Може хтось робив? Поділіться рецептиком? :aplo:
Особливо цікавить склад приправи :pardon:

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:37

Я колись робила під зеленим каррі, вже точно не пам"ятаю, які приправи входили. але дуже багато, і кокосове молоко теж. Ну страва получилась на любителя чесно кажучи, хоча я не сильний спеціаліст в азійській кухні. Знаю що роблять ще з червоним соусом Каррі, продається готовий в банках( в нас не бачила), ну плюс кокосове молоко і спеції всякі. В неті можна найти думаю.

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:42

ага я вот теж читаю шо з кокосовим молоком роблять.
але я такий цінитель. шо навряд чи відчую смак того молока. якшо купити цілий кокс
а в консервований гуму якута дають. то не дуже хочу

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:45

Ну власне кокосове молоко - це не кокосовий сік. а це рідина яку виготовляють якимось чином із мякоті кокосу, і купити думаю свіже те молоко можна хіба в Південно_Сх.Азії.

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:49

я завжди називала так кокосовий сік. то шо в середині. чим зеленіший горіх тим його більше :)

а виварювати мякоть, знаю є таке. але то зовсім інша пара калош :)

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:56

З Вікіпедії:
| +
Кокосове молоко - молочно-біла солодка рідина, що виготовляється з м'якоті дозрілого кокосового горіха. Використовується як компонент для приготування різних страв східної кухні. Кокосове молоко слід відрізняти від кокосової води (кокосового соку) - натуральної рідини, що знаходиться всередині кокосового горіха. Вміст жирів в кокосовому молоці в середньому становить 27%, вуглеводів - 6%, білків - 4%. Крім цього, молоко містить вітаміни В1, В2, В3, З [1].

На відміну від кокосової води, кокосове молоко отримують штучним шляхом, змішуючи подрібнену м'якоть кокоса і воду.

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:57

нє. таке я не люблю :)
ясно тепер чого у багатьох рецептах коксова стружка йде :)

може і я собі на мякоть кокоса заміню :) :kiss:

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 00:59

Та чого, воно на смак смачне. Я би може частіше що пробувала з нього робити. якби трохи дешевше було в нас.

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 01:03

у нас як пошукати то можна знайти нормалне. але більшість мають в складових ту гуму (типу як загущувач і консервант) і з нею воно не смачне :(

а сік я люблю, якщо охолоджений. смачний. а як не охолоджений то як мило і не люблю зовсім :))))

в кит ресторанах тут популярна страва курка в кокосово-медовому сосі з сезамом, смачно!

Re: Курка під соусом карі

10 червня 2012, 01:06

Ну кокосовий сік я теж люблю. особливо в пінаколаді :hi: А сезам- то кунжут?
Відповісти