mari » 08 березня 2012, 10:21
Ось рецепт дуже смачного на мій погляд соусу, який я вперше спробувала 3 роки назад в Мексиці і з того часу авокадо їм лише так.
Соус ГУАКАМОЛЕ
склад:
авокадо - 1 шт,
помідор - 1 шт,
ріпчаста цибуля - 1 невелика
перець болгарський -половина або чілі(чуть-чуть)
лимон - 1/3-0, 5 штуки,
сіль, перець, трішки часнику(половина малої дольки)
оливкову чи рослинну олію - 1 ч. ложка,
кінза- півпучка (дехто якщо не має кінзи або дає трішки петрушки або нічого натомість не дає)
Приготування:
Авокадо вимити, обсушити.
Плід авокадо розрізати вздовж на 2 частини і видалити кісточку.
Ложкою вийняти м'якоть з половинок авокадо, залишаючи шкірку (вона не використовується) і скропити лимонним соком.
Помідор вимити й обсушити.
Цибулину розрізати на кілька частин.
Цибулю, помідор, перець, кінзу і м'якоть авокадо помістити в блендер і подрібнити до пюре.
Готовий соус посолити і заправити соком лимона або лайма і оливковою або рослинним маслом.
Їсти можна з рисом, просто мастити на чорний хліб а в і деалі- з мексиканськими кукурузяними чіпсами.
Їм- просто так- мажу на хліб. Мені дуже подобається, чоловік- терпіти не може. Не любить сиру цибулю.
Єдине- колір такий не дуже, зеленуватий,..... але ж весна:)
• Лучше всего для гуакамоле подходит авокадо сорта пинкертон (как на фото). Их плоды имеют толстую кожу с пупырышками, которая легко чистится и, как в нашем случае, лучше подходит для оформления «лодочек». К тому же у пинкертонов мякоть нежнее и кремообразнее, чем у других сортов.
• Спелый плод авокадо должен быть ровного темно-зеленого или коричневого цвета, без пятен. При осторожном надавливании мякоть прогибается, но вмятины быстро сглаживаются. Не стоит брать авокадо, на котором остаются вмятины — такой плод, скорее всего, долго лежал на прилавке. Лучше купить зеленый авокадо и положить его вместе со спелыми фруктами, тогда плод быстро дозреет (достаточно двух дней).
Лук, перец, кинзу и помидор порубить кубиками. Авокадо разрезать посередине и разделить на две половины. Десертной ложкой вынуть мякоть, хорошенько отскабливая ее от бортиков. Вынуть косточку .Не спешите выбрасывать косточку! Мякоть авокадо на воздухе очень быстро окисляется и покрывается неаппетитной коричневой пленкой, но если косточку оставить рядом с мякотью, этот процесс значительно замедляется. Мякоть авокадо посолить, полить соком 1/2 лимона и размять вилкой до однородной консистенции. Соединить з другими компонентами. Получившееся пюре не должно быть слишком гладким, остальные ингредиенты, обычно мелко нарубленные.
Для пюрирования и измельчения могут использоваться как просто вилка и нож, так и блендер. Некоторые предпочитают гуакамоле с мелкими кусочками исходных продуктов и пюрируют авокадо вилкой, добавляя мелко нарезанную зелень и овощи. Другие же предпочитают пюре и используют блендер.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.