24 березня 2012, 08:24
ні, не потрібно. воно дуже гарно просочується кавою, виходить ніжний і смачнющий тортик. треба кожне печенько змочити у каві і швиденько ставити на круглу тарілку , бо розмокає майже в руках. ну і печиво має бути свіже, а не твердюще, як деколи буває з вівсяним печеньком.
24 березня 2012, 13:24
а я майже на кожне свято і просто так запікаю рибку))) кришу в шкляний банячок цибульку, моркву, рибку шматками, солю, перчу і заливаю сметаною. пів годинки в духовці - і страва готова. не завжди виходить так смачно як смажена - зате корисніше
24 березня 2012, 13:27
а вчора коліжанка вконтакті скинула цікавий рецептик (на фото виглядало дуже смачно!)
Пицца на сковороде за 10 минут
Ингредиенты:
4 ст.л. сметаны
4 ст.л. майонеза
2 яйца
9 ст.л. муки (без горки, в ущерб)
сыр
Приготовление:
1. Тесто получается жидкое, как сметана, его вылить на сковороду смазаную маслом и уже сверху положить любую начинку (томат, колбаса, солёные огурчики, оливки, помидоры и др.)
2. Залить майонезом, и сверху толстый слой сыра.
Рекомендуем толстый слой сыра.
3. Ставим сковороду на плиту, буквально на несколько минут, огонь большой не делайте
4. Сковороду сразу накрываем крышкой, как только сыр немного расплавился, пицца готова.
24 березня 2012, 14:32
ЗІрка написав:а вчора коліжанка вконтакті скинула цікавий рецептик (на фото виглядало дуже смачно!)
Пицца на сковороде за 10 минут
Ингредиенты:
4 ст.л. сметаны
4 ст.л. майонеза
2 яйца
9 ст.л. муки (без горки, в ущерб)
сыр
Приготовление:
1. Тесто получается жидкое, как сметана, его вылить на сковороду смазаную маслом и уже сверху положить любую начинку (томат, колбаса, солёные огурчики, оливки, помидоры и др.)
2. Залить майонезом, и сверху толстый слой сыра.
Рекомендуем толстый слой сыра.
3. Ставим сковороду на плиту, буквально на несколько минут, огонь большой не делайте
4. Сковороду сразу накрываем крышкой, как только сыр немного расплавился, пицца готова.
я робила. так, щоб ухти як смачно, то ні. напевно наловчитися треба, щоб добре було
31 березня 2012, 10:33
Тортик без випікання. 1 пачка сметани(я беру молокія 22), 1 пачечка желатину(25г.), 1 стакан цукру, фрукти, родзинки, солодкий крекер шматочками(за бажанням і наявністю). Желатин залити 100грам гарячої води, розмішати. Сметану збити з цукром, можна дати ще ванільний. Додати до сметани охолоджений желатин, родзинки, крекер, чи фрукти, і вилити у форму. Поставити в холодильник на декілька годин. Щоб перевернути застиглий тортик, поставте форму на хвилинку в гарячу воду. Смачного!!!
31 березня 2012, 17:52
nadusha написав:Тортик без випікання. 1 пачка сметани(я беру молокія 22), 1 пачечка желатину(25г.), 1 стакан цукру, фрукти, родзинки, солодкий крекер шматочками(за бажанням і наявністю). Желатин залити 100грам гарячої води, розмішати. Сметану збити з цукром, можна дати ще ванільний. Додати до сметани охолоджений желатин, родзинки, крекер, чи фрукти, і вилити у форму. Поставити в холодильник на декілька годин. Щоб перевернути застиглий тортик, поставте форму на хвилинку в гарячу воду. Смачного!!!
Колись такий тортик називали "Бите скло". Назва така була, томущо заливали желе кількох кольорів потім його різали шматочками (враження битого кольорового скла) І крекер теж давали двох видів білий і з какао. Я не раз такий тортик робила, насправді смачно. Правда щоб він гарно витягався я дно встеляла плівкою харчовою (можна і фольгу і пергамент використовувати). Хоча можливо в гарячу воду теж варіант
04 квітня 2012, 11:25
Ще один швидкий десерт-тортик. Беремо 2 пачки печива "До кави"(топлене молоко), 0,5 пачки масла, 1 банку згущонки(я беру Премія в Сільпо). Печиво дрібно ламаємо, згущонку збиваємо з м'яким маслом. Додаємо до печива згущонку з маслом, вимішуємо ложкою. Має вийти досить густа маса. Ставимо на півгодинки в холодильник. Як маса трохи охолоне, з неї можна виліпити що забажаєте(вологими руками). Я ліпила Макквіна, велику цифру одиничку... Можна зробити кульки, а всередину заховати горішок чи ізюм.
04 квітня 2012, 13:36
happymami написав:А хто знає рецепти лінивих тортів чи пляцків?
Тобто таких, котрих пекти не тра - або з вафель, або з зефіру, на крайняк з галяретки чи печива чи морозива. га?
Хочу торта але зараз не маю змоги бацькатися з тістом і духовкою. Шо можна зварганити без випікання?
я точного рецепта не знаю, но выглядело так: нижний слой - печенье (можно песочное, можно "топлене молоко"), потом творог с фруктами, сверху желе
было вкусно)
04 квітня 2012, 13:46
о, вот вспомнила еще рецепт пиццы на сковородке) со школьных времен
нужно:
хлеб, порезанный на небольшие кубики
пару яиц взбить, посолить, поперчить
начинка (что угодно.... мясное, овощи..)
майонез, кетчуп
тв. сыр
обжарить одну сторону хлебных кубиков, перевернуть
начинку всыпать к взбитому яйцу, вылить все на сковороду
когда яйцо прихватится - немного полить майонезом, кетчупом (по желанию)
затереть сыром ))
готовить на небольшом огне
06 липня 2012, 14:50
nadusha написав:Ще один швидкий десерт-тортик. Беремо 2 пачки печива "До кави"(топлене молоко), 0,5 пачки масла, 1 банку згущонки(я беру Премія в Сільпо). Печиво дрібно ламаємо, згущонку збиваємо з м'яким маслом. Додаємо до печива згущонку з маслом, вимішуємо ложкою. Має вийти досить густа маса. Ставимо на півгодинки в холодильник. Як маса трохи охолоне, з неї можна виліпити що забажаєте(вологими руками). Я ліпила Макквіна, велику цифру одиничку... Можна зробити кульки, а всередину заховати горішок чи ізюм.
(Я навчилась завантажувати фото!!!!)