Дуже смачний отакий рецепт
СКУМБРІЯ ЗАПЕЧЕНА З ОВОЧАМИ
Інгредієнти:
Скумбрія – 3 шт ( досить великі)
Помідори – 3-4 шт
цибуля – 2-3 шт
Кріп – 1 пучок
Базілік ( за бажанням)
Олія - 6 ст.л.
Часник – 1 зубок
Орегано сухий – 1 ст.л.
Сіль Перець
Спосіб приготування
Цибулю порзати кубиками, помідори позбавити шкірки, нарізувати кубиками, зелень дрібно порізати. Часник подрібнити. У глибоке деко налити олію додати помідори, цибулю, зелень, орегано, перемішати. Запікати соус в духовці при 160 градусах 30-40 хвилин( інколи тушу на сковорідці), поки він не загусне. Рибу почистити, випатрати, витягнути зябра, або обезголовити за бажанням. У соус, що загуснув, покласти часник, посолити і поперчити, перемішати, викласти рибу, щоб він був і зверху і знизу риби. Зверху небагато збризнути ще олією і запікати при 200 градусах 40 хвилин.Подавати рибу гарячою в цьому ж соусі. Або холодною, що нам здалося смачнішим удвічі.
P.S. Часнику не даю, олія в оригінальному рецепті оливкова, я не її не люблю, використовую соняшникову, свіжі помідори зимою заміняю помідорами у власному соці). Голову рибі завжди відрізаю., фото не моє