Lenysa » 14 грудня 2012, 16:41
Можеш зробити апельсиновий лікер , але дай трошки більше цукру
лови рецепт:
4 середніх апельсина
700 мл горілки
450 мл води
300 г цукру
1 паличка кориці
Апельсини повинні бути ароматними, а горілка – якісною, без ароматизаторів і наповнювачів.
Спочатку приготуємо цукровий сироп. Наливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і повільно всипаємо цукор, безперервно помішуючи. Варимо сироп, не перестаючи помішувати, поки він не увариться до обсягу приблизно 400 мл.
Апельсини миємо, гострим ножем зрізаємо з них цедру (без білої оболонки) і дрібно її ріжемо. Можна зняти цедру спеціальною терткою. Коли сироп буде готовий, знімаємо його з вогню і кладемо в нього цедру та коричну паличку. Потім розрізаємо апельсини і видавлюємо з них сік прямо в сироп. В останню чергу вливаємо горілку і ретельно все перемішуємо.
Переливаємо суміш в пляшку (вона повинна не доходити до горлечка приблизно на 2 см), щільно закриваємо пляшку і ставимо в темне і тепле (але не спекотне) місце на три дні. Через три дні фільтруємо суміш, знову переливаємо в пляшку, щільно закриваємо і настоюємо ще пару тижнів. Готовий апельсиновий лікер за смаком нагадує Куантро.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....