Dribchuk » 06 лютого 2013, 11:38
nadusha я оригінальний Наполеон не печу ніколи бо з ним треба "набавитися". Колись в інтернеті знайшла рецепт "Швидкого наполеону". За смаком він дуже схожий на звичайний. Для тіста я беру заморожене слойоне тісто (купую в супермаркеті.) Розморожую, ріжу пластинами, трохи розкатую на присипаній мукою поверхні, тоді випікаю до готовності. Готові пластини ріжу кубиками приблизно по 1см. Тоді готую крем. В оригінальному рецепті готують заварний крем з жовтками. Я раз пробувала з ним, але зазвичай це згущонка+вершкове масло. Інколи додаю ваніль, інколи ще навіть вишні (в мене мала любитель вишень). Тоді "збираю торт". Вистелаю розємну форму для торта плівкою харчовою. Викладаю шарами кубики з тіста і промазую кремом. Тоді ставлю в холодильник на годину. Тоді виймаю, витягаю торт, знімаю плівку. Зверху торт обсипаю або покришеним тістом або кокосовою стружкою.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.