okcana Ну це мабуть не класичний рецепт, а інтерпретація. З маминої книги рецептів. Не пекла вже дуже давно, але пам'ятаю, що виходить гарний. Всім подобалось
Тісто:
3 яйця
1 скл цукру
1.5 скл борошна
150г маргарину
3 ст.л. какао
3 ст.л. сметани
1 ч.л. соди погашеної оцетом.
Білки і цукор збити. Потім окремо збити маргарин, какао і сметану. З цього вийде 2 коржі. Я робила на півтора порції, тоді виходить 3 коржі і повноцінний торт.
Крем:
2 скл. молока
4-5 ст.л. манки
Варимо густу кашу. Коли вихолоне, додаємо 300г масла і розтираємо (бажано в макітрі) до пухкої білої маси. Можна додати лимонний сік. Цим кремом перекладаємо коржі.
Тісто виходить рідкувате, тому треба рівномірно розподіляти його по формі, щоб виходили рівні коржі.