Глобальні оголошення!



Рецепт на замовлення

Модератор: irinka

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Dribchuk » 14 грудня 2012, 19:37

Галина а желе там всередині саме по собі розварюється? не робиться комками?
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Галина » 14 грудня 2012, 20:24

Воно з соком апельсиновим гарно вимішується, і той сік так не тече з булочок. В мене комків не було, але я трошечки додавала, і не желатин, а таке желе для тортів. Я на 2 апельсини приблизно пів пачечки сипала і гарно розмішувала.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Dribchuk » 26 грудня 2012, 18:57

Фокачча
3г сухих чи мал. пачечка свіжих дріжджів
200гр теплої води
250гр муки
2ч.л. цукру
1ч.л. солі
200гр картоплі - відварити в підсоленій воді
2-3 ст.л. оливкової олії
1. Відварити картоплю в підсоленій воді як на пюре. Воду злити в окрему посудину. Картоплю розімяти чи проблендерити в пюре додаючи потрохи воду від варки, так щоб вийшло красиве густе пюре.
2. Дріжджі залити теплою водою, додати сіль та цукор, розмішати,дати постояти 10-15хв, додати муку і замісити не круте тісто.
3. Додати в тісто картопляне пюре і добре вимісити. Накрити вологим рушником і поставити на годину в тепле місце рости.
4. Викладаєм тісто на деко вимащене маслом і присипане мукою чи на пергамент. Зверху щедро змащуємо оливковою олією, пальцями можна зробити узори-дирочки в тісті. Лишаєм на 10-15хв і тоді запихаємо в духовку розігріту до 200гр. Печем 15-20хв. - зверху має появитися золотава скоринка. Я ще зверху потерла голландським сиром і посипала кунжутом.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення nelly » 27 грудня 2012, 19:27

пекла і я фокаччу сьо, додала ще трохи піджареної цибульки для аромату, але получилася якась глевковата, ніби сирувата хоча пекла більше півгодини, на смак смачна. не домісила добре тісто чи що?
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Dribchuk » 27 грудня 2012, 23:20

nelly може не витримала часу щоб добре зійшло? в мене нормально спеклася.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення nadusha » 06 лютого 2013, 09:45

Дуже засмакував мені в гостях купований Наполеон... Хтось знає як таку смакоту вдома спекти?
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення westa » 06 лютого 2013, 09:53

Я даю не сметану , а пудру. Так краще збивається. На літру 2 склянки.
Зображення



Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 370
З нами з: 08 квітня 2012, 16:15
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Dribchuk » 06 лютого 2013, 11:38

nadusha я оригінальний Наполеон не печу ніколи бо з ним треба "набавитися". Колись в інтернеті знайшла рецепт "Швидкого наполеону". За смаком він дуже схожий на звичайний. Для тіста я беру заморожене слойоне тісто (купую в супермаркеті.) Розморожую, ріжу пластинами, трохи розкатую на присипаній мукою поверхні, тоді випікаю до готовності. Готові пластини ріжу кубиками приблизно по 1см. Тоді готую крем. В оригінальному рецепті готують заварний крем з жовтками. Я раз пробувала з ним, але зазвичай це згущонка+вершкове масло. Інколи додаю ваніль, інколи ще навіть вишні (в мене мала любитель вишень). Тоді "збираю торт". Вистелаю розємну форму для торта плівкою харчовою. Викладаю шарами кубики з тіста і промазую кремом. Тоді ставлю в холодильник на годину. Тоді виймаю, витягаю торт, знімаю плівку. Зверху торт обсипаю або покришеним тістом або кокосовою стружкою.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення flower » 06 лютого 2013, 16:03

Dribchuk чесно, то це вже в тебе не Наполеон виходить. Не знаю я сто років не пекла його, рецепт ше в бабці в книжці рецептів залишився, але як на мене там не настільки більше мороки як з будь-яким іншим пляцком чи тортом.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення nadusha » 07 лютого 2013, 09:23

flower написав:Dribchuk чесно, то це вже в тебе не Наполеон виходить. Не знаю я сто років не пекла його, рецепт ше в бабці в книжці рецептів залишився, але як на мене там не настільки більше мороки як з будь-яким іншим пляцком чи тортом.

flower, якщо попадеться тобі під руку та книжка - кинь, будь-ласка, рецептик сюди!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей

cron