давно хотіла кисілю із сирною запіканкою. для мене то як привіт з дитинства або з пологового будинку.
руки не доходили пошукати рецепта кисілю без брикетів заводського виробництва. недавно дійшли - це, виявляється, так просто! готувала двічі. трохи пристосувала до свої можливостей.
ось як готувала я:
кисіль.
із 1 літра води і 200-300 грамів заморожених ягід (у мене вага важить не точно, тому я не прискіпувалася) зварила компот. відцідила ягоди, через друшляк трохи протовкла ложкою, жмих викинула. тримаючи на вогні додала 5 ст.ложок цукру. розмішала. помішуючи, тонкою цівкою додала крохмаль (3 ст.ложки), розведений водою. для меншої густоти можна дати менше крохмалю. трошки поварила, тобто довела до кипіння і виключила.
десь читала, що не варто доводити до кипіння, бо не загусне... нічього не знаю - я доводила до кипіння і мені нормально гусло.
з сирною запіканкою наминала і ще хотіла.
але можна і просто як густий напій вживати. (зазначаю, щоб не відійти від теми напоїв).