Робила сьогодні вперше "
Хачапурі" за ось таким рецептом. Вийшло дуже смачно і ситно
Тісто
кефір 200 мл.
яйце 1 шт.
олія 20 мл.
борошно (в рецепті писало приблизно 2 ст., але в мене потягнуло значно більше)
1 ч. л. солі
1 ч. л. соди
Начинка
сир сулугуні 200 гр.
зелень (в мене були кріп та рукола)
спеції
Всі складові для тіста, крім борошна, з'єднати і перемішати. Поступово додавати борошно, щоб вийшло, м'яке, еластичне тісто, яке б не липло до рук (як на вареники). Руки змащувати злегка олією.
Тісто розділити на 6-8 кусочків.
Для начинки зелень подрібнити, сир натерти. Все з'єднати, перемішати.
За бажанням в начинку можна добавити яйце (я не давала).
Кусочок тіста розкатати в паляницю, викласти начинку, згорнути мішочком, перевернути і тонко розкатати.
Пекти на добре розігрітій сковорідці з двох сторін, олію не наливати, просто трішки змастити.
На перед не робити, робити наступний, коли печеться попередній, бо розмокне і буде важко переносити на сковорідку.
Смачно і холодними і гарячими (але гарячими все ж краще).