20 жовтня 2016, 14:59
Мeні колись свeкруха давала буряк консeрв до борщу то мeнe цe кумарило, по пeршe оцeт чути якого я нe пeрeварюю, а по другe для мeнe буряк нe дeлікатeс щоб його консeрвувати що там тих вітамів лишиться у борщі, мeні свіжий самe то. Ну і оцeту нe даю давним давно
20 жовтня 2016, 15:32
nelly ти лиш делікатеси консервуєш?)) бо у мене буряк нема де зберігати , він псується, тож заправка для мене вихід, коли мені дають його багато восени) до зими не постоїть, я і моркву тру і морожу, бо в"яне , і буряк просто відварюю і тру і морожу)) то до салату шуба додаю потім.
20 жовтня 2016, 15:41
маю на увазі що консeрвувати трeба тe чого нeмає свіжого зимою—цe моя думка. В нас тeж поганий підвал збeрігаю в холодильнику і бeру по пару кг.
20 жовтня 2016, 22:09
Моя мама колись варила борщ з квашеного буряка, то гарний мав колір і корисний такий борщик.
20 жовтня 2016, 22:13
vikilandi.ми і консервованими сардинами. Вона його завжди на Святвечір готувала, а на Різдво прохолодним він ще краще смакував.
Кинь рецептик. Дякую
21 жовтня 2016, 00:47
кcuxa, як такого рецепту, то я ніколи не мала, все на око як у будь-якоі господині. Але спробую описати технологію.
В киплячу воду кинути підготовлені овочі: картопля на 4-8 частин розрізана, морква соломкою, декілька вимочених у холодній воді сушених шапочок з білих грибів, 5-10 сушених груш (у бабусі була цілою висушена солодка бера), 1-2 цілих буряки і жменя квасолі. Коли буряки будуть не до кінця відваренимии, але м'якими настільки, щоб ніж легко входив, вийняти їх і порізати кубиками. вкинути у пательню, де вже спасеровалася цибулька до світло-жовтого кольору, тушкуючи разом цибулю і бурячок можна додати, за бажанням, томатний соус (я не даю.). Всипати вміст зі сковорідки, нашинковану капусту та сардини в олії 1-2 консерви (раджу брати виробника Аквамарін, там мені не потрапляли хвостики і роздроблені тушки риби). Посолити за смаком. Дати, щоб весь борщ ще раз закипів. Після того як готова страва постоїть декілька годин, борщ стає солодкуватим від груш.
А ще я часто не можу вгадати з об'ємом каструлі. Починаю варити з 3 л, потім переливаю у більшу, майже відро того борщу наварю, що може декілька днів бути на обід-вечерю (я нездала господиня, щодня не виготовляю)
07 листопада 2016, 00:25
Часто готую горохові супи. Вони корисні і чоловік їх дуже любить. Найчастіше готую гороховий суп з куркою за таким рецептом:
Курку покласти в холодну воду, поставити на вогонь. Після закипання посолити, зняти піну, збавити вогонь. Через 20 хвилин додати промитий горох. Варити 20 хвилин. Моркву порізати соломкою, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії. Додати в суп разом з горохом. Картоплю почистити, порізати брусками. Додати в суп і варити до готовності, 10-12 хвилин.
Всім смачного!!!!
07 листопада 2016, 16:47
а мої діти першої страви не люблять їсти
хіба бульйончик пити, то ще так! а взагалі у мене постало питання про користь перших страв. мій чоловік каже, цитую "ніде у світі першого не їдять! яка корсить? всі вітаміни виварились! треба їсти свіжі салати, з них більше користі...
а я особисто без першого не можу...
07 листопада 2016, 17:26
Olyana ну як не їдять? Та їдять в світі супи. У Франції ж є цибулевий суп, у Польщі журек, в Угорщині Бограч, гаспачо в Іспанії, у нас борщ і так далі.
07 листопада 2016, 18:35
В світі їдять супи, але в них то не обов'язкова страва на щодень в обід, як у нас прийнято. Я як була в Німеччині, то зауважила, що більше того, суп часто подавався як раз на гості. Суп це типу дуже вишукано і особливо, а не щоденно, як в нас.