при нагоді якось спробую, як Аліса - запекти кабачковий пляцок. Тільки чим би то майонез замінити? Хіба сметаною...
Я кабачки готую простіше, але мені дуже смакує: нарізаю кубиками, заливаю водою (небагато, щоб до дна не пристали) і трохи притушую. Коли зм'якнуть трохи і вода майже википить, заливаю сметаною і дотушую до готовності. Помітила, що як мало води і багато сметани, то смачніше. ЛЮблю, коли сметана вже жирком підійде. Основний інгредієнт - часник!. Його дрібно ріжу (якщо молодий) або давлю (якщо старий) і додаю разом зі сметаною. Ну і зелень.
Вчора готувала малому на вечерю до кукурудзянки - з'їв все. А я рештки доїла. Сьогодні знов втушу, бо не наїлася.