Отакі я роблю. Дуже смачні. Ось оригінальний рецепт
Запечені баклажани
В Італії, де баклажани запікають таким чином споконвіку, існує безліч варіацій цього рецепту - навіть з фаршем або з куркою, але сьогодні ми підемо іншим шляхом, найбільш простим і класичним.
Запечені баклажани з сиром (2 порції):
1 середній баклажан
1 кульку моцарелли
50 г пармезану
5-6 середніх помідорів
1 зубчик часнику
кілька гілочок базиліка
оливкова олія
борошно
сіль
чорний перець
Баклажан наріжте не надто товстими (близько 0,5 см) кружками, злегка присоліть і покладіть у друшляк десь на півгодини: за цей час, як кажуть, з них вийдуть зайві гіркі соки. Також тонко наріжте моцарелу і натріть пармезан.
Очистіть помідори від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте подрібнені часник і стебло базиліка в невеликій кількості оливкової олії, додайте нарізані помідори і листя базиліка, приправте сіллю і перцем і тушкуйте на середньому вогні хвилин 10-15 до тих пір, поки соус не загусне. Зніміть його з вогню і протріть через сито або подрібніть в блендері.
Промийте баклажани, швидко обсушіть, обваляйте в борошні і злегка обсмажте на оливковій олії (баклажани мають властивість вбирати в себе олію, як губка, так що при необхідності підливайте трохи масла перед тим, як завантажувати сковороду наступною порцією).
Обсмажені баклажани перекласти на серветки, щоб ввібрати надлишки олії. Все готове до того, щоб збирати нашу "вежу": візьміть форму для запікання (краще всього скляну або керамічну), покладіть на дно ложку томатного соусу, зверху кружок баклажана, зверху укладіть скибочку моцарелли і посипте пармезаном.
Наступний "поверх" - томатний соус, баклажан, сир, і так до тих пір, поки не збудували стільки веж, скільки їдців плануєте ощасливити цією смачною стравою. Запікайте баклажани в духовці, розігрітій до 220 градусів, до тих пір, поки сир зверху не розплавиться в золотисту скоринку (на це піде хвилин 15-20), і негайно подавайте до столу.
с сайту http://arborio.ru