Сторінка 1 з 8

Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 11 червня 2010, 18:57
mari
Отакі я роблю. Дуже смачні. Ось оригінальний рецепт

Запечені баклажани

В Італії, де баклажани запікають таким чином споконвіку, існує безліч варіацій цього рецепту - навіть з фаршем або з куркою, але сьогодні ми підемо іншим шляхом, найбільш простим і класичним.

Запечені баклажани з сиром (2 порції):

1 середній баклажан
1 кульку моцарелли
50 г пармезану
5-6 середніх помідорів
1 зубчик часнику
кілька гілочок базиліка
оливкова олія
борошно
сіль
чорний перець

Баклажан наріжте не надто товстими (близько 0,5 см) кружками, злегка присоліть і покладіть у друшляк десь на півгодини: за цей час, як кажуть, з них вийдуть зайві гіркі соки. Також тонко наріжте моцарелу і натріть пармезан.

Очистіть помідори від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте подрібнені часник і стебло базиліка в невеликій кількості оливкової олії, додайте нарізані помідори і листя базиліка, приправте сіллю і перцем і тушкуйте на середньому вогні хвилин 10-15 до тих пір, поки соус не загусне. Зніміть його з вогню і протріть через сито або подрібніть в блендері.

Промийте баклажани, швидко обсушіть, обваляйте в борошні і злегка обсмажте на оливковій олії (баклажани мають властивість вбирати в себе олію, як губка, так що при необхідності підливайте трохи масла перед тим, як завантажувати сковороду наступною порцією).

Обсмажені баклажани перекласти на серветки, щоб ввібрати надлишки олії. Все готове до того, щоб збирати нашу "вежу": візьміть форму для запікання (краще всього скляну або керамічну), покладіть на дно ложку томатного соусу, зверху кружок баклажана, зверху укладіть скибочку моцарелли і посипте пармезаном.

Наступний "поверх" - томатний соус, баклажан, сир, і так до тих пір, поки не збудували стільки веж, скільки їдців плануєте ощасливити цією смачною стравою. Запікайте баклажани в духовці, розігрітій до 220 градусів, до тих пір, поки сир зверху не розплавиться в золотисту скоринку (на це піде хвилин 15-20), і негайно подавайте до столу.


с сайту http://arborio.ru

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 28 червня 2010, 17:51
гра з вогнем
цукрову кукрудзу посолити, поперчити, покласти шматочки масла, загорнути у фольгу та запікати на 350 F 15-20 хв

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 21 липня 2010, 21:10
Liza
гра з вогнем написав:...на 350 F...

а то куди?

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 21 липня 2010, 21:28
гра з вогнем
це 175 С - я тоді не мала часу перевести. вже б мала шкалу знати, але все рівно плутаюся і забуваю :(

та у звичайну духовку на 175 градусів.

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 09 серпня 2010, 23:36
Nymydora
Ікра з баклажанів (така, щоб сіли і з"їли, але холодна смачніша, ніж гаряча, а сьогоднішня смачніша, ніж вчорашня)

2-3 баклажани
4-5 помідорок
1 перчик
2 цибулинки
4-5 зубчиків часничку
1 морквинка

ГОтуємо продукти:
баклажанчики чистимо, ріжемо на кубики, присолюємо і залишаємо в друшляку, поки робиться решта
цибульку дрібно січемо
моркву натираємо на дрібну тертку
помідори (в оригінальному рецепті - здираємо шкіру і мелем на комбайні) дрібно ріжемо
перець чистимо і дрібно ріжемо

Процес:
На олії протушуємо цибульку до золотистого кольору
додаємо моркву і ще трошки притушуємо
додаємо баклажани (можна трохи води влити, але баклажани самі сік пустять)
протушуєм хвилин 10, потім додаємо помідорки і перець.
Тушимо все разом хвилин 40, вкінці додаємо часник.
Сіль, перець і приправи до смаку.
І нарешті - все це мелемо у блендері до вигляду ікри.

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 16 серпня 2010, 10:10
Naya
Рататуй
Інградієнти: баклажан, кабачок, цибуля, перець, помідор, масло, сіль, зелень.
Спеціально не вказую к-сть, бо вона залежить від розміру вашої пательні. Співвідношення всіх овочів має бути однаковим, коли їх порізати.
Отже баклажани нарізати кільцями, добряче посослити і відставити на годинку, щоб зійшла гіркота. Аналогічно вчинити з кабачками.
| +
Зображення
Зображення
Потім порізати
Зображення
Зображення
Зображення
Баклажани і кабачки промиваємо, зціджуємо гіркоту.
І все викладаємо на пательню таким чином:
Зображення
Зверху нарізаємо масло:
Зображення
Можна ще добавити орегано.
І в духовку.
Смачного!

Зображення

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 16 серпня 2010, 11:34
krapk@
а часничок туда піде??

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 16 серпня 2010, 15:16
Nymydora
Як на мене, часничок - то універсальна приправа і смакує всюди. А що скаже автор?

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 17 серпня 2010, 08:40
Naya
ну а чому б не спробувати?
сюди я часничок не давала, то не знаю.

а ось інший рецепт, з часничком.

Баклажани нарізати півкільцями, посолити і відставити, щоб трохи стекла гіркота.
Через годинку прополоскати, відтиснути, чуть просушити рушником.
На оліїї трохи підтушити одну велику цибулю, порізану півкільцями.
Потім добавити баклажани і чуть води, тушити. По ходу добавляємо натерту моркву.

Часник і горіхи кидаємо в блендер, але змелюємо не дуже дрібно (хоча то на смак).

Баклажани заправляємо сметаною, часником і горіхами.

2-3 баклажани
1-2 цибулини
1 морква
3-4 зубчики часнику
1 ст арахісу
1 ст сметани
Пропорції досить умовні, я все роблю "на око", до смаку.

Смачного. :)

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

ПовідомленняДодано: 17 серпня 2010, 09:19
мешканка
ТОРТІЛЬЯ З ЦУКІНІ (я завжди роблю з картоплею, або картопля + перчик) Спец. для ХЕпімаммі

2 невеликих молодих цукіні
5 яєць
1/2 цибулини
олія для смаження
сіль,
перець

1. Цукіні порізати на тоненькі кружальця. Цибулю дрібно посікти.
2. Розігріти в глибокій сквороді олію (наливайте щедро, овочі повинні трохи плавати в ній :) ).
3. Обсмажити в олії порізані овочі 4-5 хвилин до мягкості.
4. В глибокій мисці взбити вилкою яйця, посолити, поперчити.
5. Вийняти овочі зі сковороди і додати у взбиті яйця. Ретельно перемішати.
6. Знову розігріти глибоку скороводу з достатньою кількістю олії. Вилити овочево-яєчну суміш на сковороду. Смажити на середньому вогні до повного загуснення яєчної маси.
7. А тепер треба перевернути тортилью, для цього накрити сковороду великою тарілкою розміром більшою за сковороду. Перевернути сковороду з тарілкою так, щоб тортилья опустилася на тарілку.
8. Обережно зсунути тортилью назад на сковороду. Готувати ще 3-5 хвилин. Перекласти тортилью на тарілку.

Подавати, нарізавши на порції, гарячою, теплою або холодною (в якості закуски)

М.К.: замість цукіні можна взяти 4-5 середніх картоплин, або 2 невеликих кабачки. Загалом тортильї готують з різними овочами, зеленню, також додають м'ясні вироби (на фото з копченою грудинкою).
Насправді перевертати тортилью не так складно як здається, особливо після пари-трійки тренувань :) ( я використовую кришку)

Зображення

Смачного!