Морквяна запіканка
Вам знадобиться:
* 500 г моркви
* 4 яйця
* 1 ст. ложки (30 г) вершкового масла
* 3 ст. ложки цукрового піску
* 1/2 ч. ложки кориці
* сіль
Також:
* 50 мл 36% вершків або 100 мл густої сметани для прикраси
* вершкове масло для змащування форми
Спосіб приготування:
1. Моркву вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
2. Покладіть натерту моркву в каструлю, налийте 100 мл води і тушкуйте на маленькому вогні до м’якості (10-15 хвилин).
3. Зробіть морквяне пюре за допомогою міксера або протріть моркву через сито.
4. Додайте 1 ст. ложку вершкового масла і цукор, злегка підігрійте пюре і зніміть його з вогню.
5. Відокремте яєчні жовтки від білків.
6. Жовтки додайте в тепле пюре. Добре вимісіть та охолодіть.
7. У яєчні білки покладіть щіпку соли і збийте міксером або віночком у міцну піну.
8. Змішайте морквяну масу з корицею, а потім додавайте білки невеликими порціями, ретельно перемішуючи пюре з білками рухами зверху до низу.
9. Нагрійте духовку до 180°С.
10. Запіканку можна пекти у великій формі або в порційних формах. Форми для запіканки добре змастіть вершковим маслом.
11. Викладіть морквяну масу у форму і поставте в духовку - порційні форми на 20 хвилин, а велику форму на 30 хвилин.
12. Збийте вершки або сметану з 1 ст. ложкою цукру і прикрасьте запіканку, що охолола.
Примітка: Після охолодження запіканка осідає, але це не робить її менш смачною.
Пі.Сі. Я ще додала манки і пекла біля години. Юрчик в захваті :P