Глобальні оголошення!



Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Модератор: irinka

Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення mari » 11 червня 2010, 18:57

Отакі я роблю. Дуже смачні. Ось оригінальний рецепт

Запечені баклажани

В Італії, де баклажани запікають таким чином споконвіку, існує безліч варіацій цього рецепту - навіть з фаршем або з куркою, але сьогодні ми підемо іншим шляхом, найбільш простим і класичним.

Запечені баклажани з сиром (2 порції):

1 середній баклажан
1 кульку моцарелли
50 г пармезану
5-6 середніх помідорів
1 зубчик часнику
кілька гілочок базиліка
оливкова олія
борошно
сіль
чорний перець

Баклажан наріжте не надто товстими (близько 0,5 см) кружками, злегка присоліть і покладіть у друшляк десь на півгодини: за цей час, як кажуть, з них вийдуть зайві гіркі соки. Також тонко наріжте моцарелу і натріть пармезан.

Очистіть помідори від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте подрібнені часник і стебло базиліка в невеликій кількості оливкової олії, додайте нарізані помідори і листя базиліка, приправте сіллю і перцем і тушкуйте на середньому вогні хвилин 10-15 до тих пір, поки соус не загусне. Зніміть його з вогню і протріть через сито або подрібніть в блендері.

Промийте баклажани, швидко обсушіть, обваляйте в борошні і злегка обсмажте на оливковій олії (баклажани мають властивість вбирати в себе олію, як губка, так що при необхідності підливайте трохи масла перед тим, як завантажувати сковороду наступною порцією).

Обсмажені баклажани перекласти на серветки, щоб ввібрати надлишки олії. Все готове до того, щоб збирати нашу "вежу": візьміть форму для запікання (краще всього скляну або керамічну), покладіть на дно ложку томатного соусу, зверху кружок баклажана, зверху укладіть скибочку моцарелли і посипте пармезаном.

Наступний "поверх" - томатний соус, баклажан, сир, і так до тих пір, поки не збудували стільки веж, скільки їдців плануєте ощасливити цією смачною стравою. Запікайте баклажани в духовці, розігрітій до 220 градусів, до тих пір, поки сир зверху не розплавиться в золотисту скоринку (на це піде хвилин 15-20), і негайно подавайте до столу.


с сайту http://arborio.ru
Приєднані файли
09e06.jpg
09e06.jpg (23.45 Кб) Переглянуто 5441 разів
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення гра з вогнем » 28 червня 2010, 17:51

цукрову кукрудзу посолити, поперчити, покласти шматочки масла, загорнути у фольгу та запікати на 350 F 15-20 хв
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення Liza » 21 липня 2010, 21:10

гра з вогнем написав:...на 350 F...

а то куди?
мама-спецназ
Liza Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1259
З нами з: 18 листопада 2009, 18:30
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення гра з вогнем » 21 липня 2010, 21:28

це 175 С - я тоді не мала часу перевести. вже б мала шкалу знати, але все рівно плутаюся і забуваю :(

та у звичайну духовку на 175 градусів.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення Nymydora » 09 серпня 2010, 23:36

Ікра з баклажанів (така, щоб сіли і з"їли, але холодна смачніша, ніж гаряча, а сьогоднішня смачніша, ніж вчорашня)

2-3 баклажани
4-5 помідорок
1 перчик
2 цибулинки
4-5 зубчиків часничку
1 морквинка

ГОтуємо продукти:
баклажанчики чистимо, ріжемо на кубики, присолюємо і залишаємо в друшляку, поки робиться решта
цибульку дрібно січемо
моркву натираємо на дрібну тертку
помідори (в оригінальному рецепті - здираємо шкіру і мелем на комбайні) дрібно ріжемо
перець чистимо і дрібно ріжемо

Процес:
На олії протушуємо цибульку до золотистого кольору
додаємо моркву і ще трошки притушуємо
додаємо баклажани (можна трохи води влити, але баклажани самі сік пустять)
протушуєм хвилин 10, потім додаємо помідорки і перець.
Тушимо все разом хвилин 40, вкінці додаємо часник.
Сіль, перець і приправи до смаку.
І нарешті - все це мелемо у блендері до вигляду ікри.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення Naya » 16 серпня 2010, 10:10

Рататуй
Інградієнти: баклажан, кабачок, цибуля, перець, помідор, масло, сіль, зелень.
Спеціально не вказую к-сть, бо вона залежить від розміру вашої пательні. Співвідношення всіх овочів має бути однаковим, коли їх порізати.
Отже баклажани нарізати кільцями, добряче посослити і відставити на годинку, щоб зійшла гіркота. Аналогічно вчинити з кабачками.
| +
Зображення
Зображення
Потім порізати
Зображення
Зображення
Зображення
Баклажани і кабачки промиваємо, зціджуємо гіркоту.
І все викладаємо на пательню таким чином:
Зображення
Зверху нарізаємо масло:
Зображення
Можна ще добавити орегано.
І в духовку.
Смачного!

Зображення
Naya Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1247
З нами з: 17 листопада 2009, 13:58
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення krapk@ » 16 серпня 2010, 11:34

а часничок туда піде??
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2323
З нами з: 17 листопада 2009, 23:30
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення Nymydora » 16 серпня 2010, 15:16

Як на мене, часничок - то універсальна приправа і смакує всюди. А що скаже автор?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення Naya » 17 серпня 2010, 08:40

ну а чому б не спробувати?
сюди я часничок не давала, то не знаю.

а ось інший рецепт, з часничком.

Баклажани нарізати півкільцями, посолити і відставити, щоб трохи стекла гіркота.
Через годинку прополоскати, відтиснути, чуть просушити рушником.
На оліїї трохи підтушити одну велику цибулю, порізану півкільцями.
Потім добавити баклажани і чуть води, тушити. По ходу добавляємо натерту моркву.

Часник і горіхи кидаємо в блендер, але змелюємо не дуже дрібно (хоча то на смак).

Баклажани заправляємо сметаною, часником і горіхами.

2-3 баклажани
1-2 цибулини
1 морква
3-4 зубчики часнику
1 ст арахісу
1 ст сметани
Пропорції досить умовні, я все роблю "на око", до смаку.

Смачного. :)
Naya Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1247
З нами з: 17 листопада 2009, 13:58
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Re: Овочі і їх смачне приготування (рецепти)

Повідомлення мешканка » 17 серпня 2010, 09:19

ТОРТІЛЬЯ З ЦУКІНІ (я завжди роблю з картоплею, або картопля + перчик) Спец. для ХЕпімаммі

2 невеликих молодих цукіні
5 яєць
1/2 цибулини
олія для смаження
сіль,
перець

1. Цукіні порізати на тоненькі кружальця. Цибулю дрібно посікти.
2. Розігріти в глибокій сквороді олію (наливайте щедро, овочі повинні трохи плавати в ній :) ).
3. Обсмажити в олії порізані овочі 4-5 хвилин до мягкості.
4. В глибокій мисці взбити вилкою яйця, посолити, поперчити.
5. Вийняти овочі зі сковороди і додати у взбиті яйця. Ретельно перемішати.
6. Знову розігріти глибоку скороводу з достатньою кількістю олії. Вилити овочево-яєчну суміш на сковороду. Смажити на середньому вогні до повного загуснення яєчної маси.
7. А тепер треба перевернути тортилью, для цього накрити сковороду великою тарілкою розміром більшою за сковороду. Перевернути сковороду з тарілкою так, щоб тортилья опустилася на тарілку.
8. Обережно зсунути тортилью назад на сковороду. Готувати ще 3-5 хвилин. Перекласти тортилью на тарілку.

Подавати, нарізавши на порції, гарячою, теплою або холодною (в якості закуски)

М.К.: замість цукіні можна взяти 4-5 середніх картоплин, або 2 невеликих кабачки. Загалом тортильї готують з різними овочами, зеленню, також додають м'ясні вироби (на фото з копченою грудинкою).
Насправді перевертати тортилью не так складно як здається, особливо після пари-трійки тренувань :) ( я використовую кришку)

Зображення

Смачного!
мешканка Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2805
З нами з: 24 лютого 2010, 15:30
Звідки: Файне місто!
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей