mari » 12 лютого 2013, 11:50
Соус- для спагетті Карбонара на швидку руку
На вершковому маслі обсмажити порізану цибулину і трохи порізаного копченого бекону, додати 100мл сметани з 100 мл.вершків(попередньо їх змішавши) .Додати натертий пармазан-70 гр. Додати відварених макаронів або спагеті. Прогріти на вогні на пательні ще 5 хв.
Карбонара
Збити 1 яйце, 2 яєчні жовтки і 75 гр свіженатертого пармезану. Приправити чорним перцем і меленим мускатним горіхом. Відставити. Обсмажити 125 гр нарізаного бекону до хрусткої скоринки. Коли макарони готові, злити їх і повернути в каструлю. Влити суміш з беконом і яйцем - від тепла яйце приготується.
Томатний сюрприз
Запекти в духовці маленькі почищені помідорчики в оливковій олії з приправами за смаком.
Смачний грибний соус
Обсмажити в олії трохи часнику, додати порізані гриби (краще декілька сортів). Обсмажувати, поки гриби не стануть м'якими, додати 2 ст л петрушки і трохи оливкового масла, щоб вийшов рідкий соус.
Щоб соус був гострішим, додайте 1 дрібно порізаний чилі з часником в олію.
Томатний соус "з родзинкою"
Для приготування незвичайного томатного соусу підігрійте в каструлі трохи олії, потім злегка обсмажте дрібно порізану цибулину і роздавлений зубчик часнику. Додати 500 гр томатної пасати (пропущених через сито помідорів-продаються готовими в банках високих) і тушкувати 8-10 хв. Додати цедру і сік 1 апельсина, 3 ст л оливок великих і жменю порізаного базиліка. Приправити.
Грибний соус
Нагрівати в сковороді трохи олії, обсмажити 2 дрібно порізані червоні цибулини і 1 ст л порізаних листя свіжого розмарину. Додати 4 розчавлені зубчики часнику, 300 гр суміші грибів, порізаних і 25 гр сухих грибів, попередньо замочених у воді. Готувати 5 хв, потім залити водою, в якій були замочений гриби, і приправити за смаком.
Соус Матрічано
Порубати 250 г цибулі, тонко нарізати 250-300 г бекону.Додати 500г (велику банку) консервованих томатів, лавровий лист, чорний перець. Суміш тушкувати на маленькому вогні близько півгодини, перемішувати, в кінці додати часник - зелень за смаком.
Соус болоньєз
Приготувати по 250 г тертої моркви, дрібно нарізану селеру(можна як корінь потерти так і стебло), ріпчастої цибулі і тушити на оливокві олії .Окремо зтушити яловичий фарш, далі залити червоним вином-100 мл. і потримати на повільному вогні до випарювання(хвилин 10). Потім додати підготовлені цибулю, моркву. селеру й ДОДАТИ велику банку томатів. Все це тушкувати на маленькому вогні близько години, не забути про сіль та спеції.
Соус з морепродуктами
Злегка просмажити в оливковій олії 3-4 великі цибулини, додати пакет коктейлю з морепродуктів(якщо сирі-окремо ще проварити 5-10 хв в кипятку) , і 200 гр будь-якого томатного соусу готового- все це швидко протушкувати, не забути сіль, перець, спеції, часник .
Соус з блакитним сиром
1 стакан зелені базиліка, 1 / 2 склянки дрібно рубаного фундука, 1 / 4 склянки окропу і 1 / 4 склянки оливкової олії, 1 склянка блакитного сиру (типу рокфор) збити в комбайні до однорідної маси, додати сіль і спеції. Краще цей подавати в холодному вигляді, але до дуже гарячих макаронів. Такий пікантний соус гостренький - смакота! (C) Kora
Соус з грибами
Зовсім простий у приготуванні. Гриби нарізати тонкими пластинами, обсмажити з цибулею в оливковій олії, додати вершки або сметану і кілька ложок соєвого соусу, зелень. (C) Kora
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.