Недавно готувала такий майонез
склад майонезу на цілих яйцях (готується за допомогою погружного блендера)
• 1 яйце,
• соняшникова олія (рафінована) - 160 мл,
• гірчиця - 0,5 чайної ложки,
• сіль - 0,5 чайної ложки,
• цукор - 0,5 чайної ложки,
• сік лимона - 1 столова ложка
Порада 1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Порада 2. Можна приготувати майонез на суміші соняшникової і оливкової олії. Але в процентному співвідношенні, оливкової олії «Extra vergine», має бути не більше 20-25%. Інакше майонез вийде з гіркуватим присмаком.
Порада 3. Якщо майонез вийшов занадто густий, додайте 1-2 столових ложки теплої води і ще раз збийте.
Порада 4. Майонез «Провансаль» готується з додаванням гірчиці. Якщо хочете отримати звичайний майонез, виключіть цей інгредієнт.
Порада 5. Сік лимона можна замінити оцтом (винним, яблучним, столовим). На 1 яйце береться 0,5-1 чайна ложка оцту або за смаком.