Глобальні оголошення!



Майонез та інші соуси

Модератор: irinka

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення олеся » 14 лютого 2013, 17:33

Недавно готувала такий майонез
склад майонезу на цілих яйцях (готується за допомогою погружного блендера)
• 1 яйце,
• соняшникова олія (рафінована) - 160 мл,
• гірчиця - 0,5 чайної ложки,
• сіль - 0,5 чайної ложки,
• цукор - 0,5 чайної ложки,
• сік лимона - 1 столова ложка

Порада 1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Порада 2. Можна приготувати майонез на суміші соняшникової і оливкової олії. Але в процентному співвідношенні, оливкової олії «Extra vergine», має бути не більше 20-25%. Інакше майонез вийде з гіркуватим присмаком.

Порада 3. Якщо майонез вийшов занадто густий, додайте 1-2 столових ложки теплої води і ще раз збийте.

Порада 4. Майонез «Провансаль» готується з додаванням гірчиці. Якщо хочете отримати звичайний майонез, виключіть цей інгредієнт.

Порада 5. Сік лимона можна замінити оцтом (винним, яблучним, столовим). На 1 яйце береться 0,5-1 чайна ложка оцту або за смаком.
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1699
З нами з: 25 жовтня 2011, 18:52
Звідки: львів
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення irinka » 11 квітня 2014, 13:50

Галина написав:А майонез робила домашній без яєць ось за цим рецептом:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Тільки гірчиці там так багато не треба, достатньо 1ч.л..
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення Кокетка » 11 квітня 2014, 21:23

робила сьогодні дуже смачний майонез) пропорції "на око" але дуже схоже до того що виклала Олеся :yes:
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Зимові салати

Повідомлення Сяна » 13 лютого 2016, 00:30

nelly написав: пів баночки півлітрової олії

мабуть, оливкової)
дякую за рецептик, тільки за яйце не зрозуміла
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1479
З нами з: 12 березня 2012, 21:04
Звідки: Тернопіль)
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Re: Зимові салати

Повідомлення nelly » 13 лютого 2016, 02:48

якщо любиш оливкову, я її можу їсти лиш в супі, колись по дурості зробила пів на пів майонез то не могли їсти. На любителя.
Якось так закрутила я) в 0,5 л банку налити 250 мл олії соняшникової, ти кинеш яйце воно впаде вниз і коли будеш занурювати блендер ( в мене ручний)
то яйце має попасти саме туди а не бовтати олію) якось так :=):
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Зимові салати

Повідомлення erinaceus » 13 лютого 2016, 12:24

А от таке питання про домашній майонез. Ну якщо яйця зі свого села, то так. А якщо куплені в бабки чи магазинні... Там ж може сальмонельоз бути і все що завгодно :crazy: А тут ж воно не проходить термічну обробку. Наскільки це безпечно?
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Зимові салати

Повідомлення nelly » 13 лютого 2016, 12:45

Напевно настільки ж як і крем у тірамісу (в якому купа сирих яєць) і пиття води з фільтра не кипяченої бо там купа яєць глистів, в домашніх яйцях теж не факт що немає сальмонельозу :pardon:
Я коли про ці теми починаю глибоко думати то розумію що помите яблуко під краном теж має того всього ще багато погано на шкірі. Стараюся абстрагуватися і все)
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Зимові салати

Повідомлення Marichka » 13 лютого 2016, 22:09

Я,до речі,теж дуже боюсь сирих яєць.Але,як хочу тих еклерів,то купую і забуваю,що боюсь
Зображення
Marichka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3237
З нами з: 10 лютого 2011, 15:13
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Re: Зимові салати

Повідомлення pan_kotskyy » 13 лютого 2016, 22:28

Marichka написав:Я,до речі,теж дуже боюсь сирих яєць.Але,як хочу тих еклерів,то купую і забуваю,що боюсь

а хіба в еклерах сирі яйця?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1447
З нами з: 23 січня 2011, 15:58
Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Re: Зимові салати

Повідомлення гра з вогнем » 16 лютого 2016, 18:06

прікол вам розкажу))) майонез свіжозготований тре в теплі потримати, ну не в духовці, але в хаті, десь з 12 годин. тоді всі мікроби під дією кислоти яка входить в майонез, згинуть :крейзі:
а ще майонез можна зробити з молока і олії, без яєць. я робила. досить смачно! зараз напишу рецепт.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей