я давно мрію робити майонез сама - коханий Г.В. дуже любить майонез. але я боюся сирих жовтків :(. ще й мала колись трабл яз самопочуттям через недосмажену яєшню. мамусики, ви їх не боїтеся їсти сирими? я яомусь не впевнена навіть у якості яйців із села, тобто в тому, чи нема в них якоїсь сальмонелли, чи шо :( хочу майонееезуууууу!..
Скоро свята, і без майонезного салатику - ніяк. Магазинного ми ніколи не купуємо, тому роблю домашній. Але проблема в тому, що при однакових складниках і технологіїї приготування в мене іноді получається іноді супер-пупер :thumbsup: , а іноді - гидота рідка . В чому секрет? Може хтось знає рецепт 100% (нехай 80%) успіху :head: ?
в мене якість майонезу залежить від рафінованої олії, що додаю. найкраще підходить олія Чумак :) І якщо дати гірчицю з пакетика замість гірчичного порошку, то виходить ще смачніший. рецептик ось такий: 1 сире яйце 1 чайна ложка солі (можна менше) 1 чайна ложка цукру 1 чайна ложка гірчичного порошку 1 чайна ложка оцету 200-300 гр. олії Олію вливаю тоненькою цівочкою, збиваючи блендером, доки не загусне. Пробувала збивати міксером, то не виходить збити до потрібної густоти, може тому, що обороти замалі.