Лазанья класична.
Потрібно:
Готові пласти для лазаньї(можна і вдома зробити)
100 грам пармезану(якщо є родичі в Італії, бо в нас він дорогий)
300 грам сулугуні(можна моцареллу)
300 грам російського сиру
400 грам творогу
-для соусу "Болоньєзе"
500 грам фаршу(можна свинного або говяжого)
томатна паста(в мене італійська, з цілими помідорками)
1 цибулина
оливкова олія
базилік(по сезону сухий або свіжий)
сіль
-для соусу "Бешамель"
0.5 л молока
50 грам масла
2 ст. л. муки
сіль
мускатний горіх
1.Підготовлюєм необхідні продукти.
2. Робим соус "Болоньєзе"
Терту цибулину смажимо на оливковій олії, потім додаєм фарш і добре прожарюєм, щоб не було комочків.
Потім добавляєм томатну пасту, солим по смаку і додаєм базилік.
3. Робим соус "Бешамель"
На розтопленому маслі обжарюєм муку. Слідкуєм щоб мука залишалась біла і не утворювались комочки. Добавляєм молоко і постійно перемішує хвилин 15 щоб соус загус. Добавляєм сіль і мускатний горіх.
4.Тремо сири і перемішуємо їх. ще трохи свіжої петрушки.
5. Форму для запікання змазуєм оливковою олією. Виладаєм пласти тіста.
Зверху заливаєм соусом "Бешамель", потім поливаємо "Болоньєзе, кладемо творог, посипаєм сиром.
В мене получились такі 4 слої. Останній я просто посипала сиром і полила соусом "Болоньєзе".
6. Накриваємо форму фольгою і ставим в духовку на 180-200 градусів на 25-30 хв.
Перед подачею даєм остигнути 15 хвилин, ріжемо гострим ножем і прикрашаєм зеленью.
Смачного!!!!