Глобальні оголошення!



Лазанья

Модератор: irinka

Лазанья

Повідомлення lore1ei » 07 травня 2010, 18:40

Лазанья класична.

Потрібно:
Готові пласти для лазаньї(можна і вдома зробити)
100 грам пармезану(якщо є родичі в Італії, бо в нас він дорогий)
300 грам сулугуні(можна моцареллу)
300 грам російського сиру
400 грам творогу
-для соусу "Болоньєзе"
500 грам фаршу(можна свинного або говяжого)
томатна паста(в мене італійська, з цілими помідорками)
1 цибулина
оливкова олія
базилік(по сезону сухий або свіжий)
сіль
-для соусу "Бешамель"
0.5 л молока
50 грам масла
2 ст. л. муки
сіль
мускатний горіх

1.Підготовлюєм необхідні продукти.

2. Робим соус "Болоньєзе"
Терту цибулину смажимо на оливковій олії, потім додаєм фарш і добре прожарюєм, щоб не було комочків.

Потім добавляєм томатну пасту, солим по смаку і додаєм базилік.

3. Робим соус "Бешамель"
На розтопленому маслі обжарюєм муку. Слідкуєм щоб мука залишалась біла і не утворювались комочки. Добавляєм молоко і постійно перемішує хвилин 15 щоб соус загус. Добавляєм сіль і мускатний горіх.

4.Тремо сири і перемішуємо їх. ще трохи свіжої петрушки.

5. Форму для запікання змазуєм оливковою олією. Виладаєм пласти тіста.

Зверху заливаєм соусом "Бешамель", потім поливаємо "Болоньєзе, кладемо творог, посипаєм сиром.

В мене получились такі 4 слої. Останній я просто посипала сиром і полила соусом "Болоньєзе".

6. Накриваємо форму фольгою і ставим в духовку на 180-200 градусів на 25-30 хв.

Перед подачею даєм остигнути 15 хвилин, ріжемо гострим ножем і прикрашаєм зеленью.

Смачного!!!!
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення mala-karta » 07 травня 2010, 22:25

ой, як її тяжко готувати!
я думала скорше якось :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 4617
З нами з: 15 листопада 2009, 11:50
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення гра з вогнем » 07 травня 2010, 22:27

ми раз робили лазанію, а раз канелоні, більше не хочем
то ж поки зробиш. а потім ше терпцю треба бо воно в тисячу раз смачніше коли встоїться. а не відразу їсти
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення lore1ei » 08 травня 2010, 15:15

mala-karta написав:ой, як її тяжко готувати!
я думала скорше якось :)


то так здається що довго.
хвилин 40, не більше. потім 30 в духовці.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення lore1ei » 08 травня 2010, 15:18

гра з вогнем написав:ми раз робили лазанію, а раз канелоні, більше не хочем
то ж поки зробиш. а потім ше терпцю треба бо воно в тисячу раз смачніше коли встоїться. а не відразу їсти


я роблю чоловікові постійно.
зручно зробити, а потім він собі підігріє сам, і мене не треба)
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення TattyMummy » 10 травня 2010, 08:53

І я частенько готую своєму чоловікові лазанью - любить страшенно. Складно і довго перший раз. Кожен наступний раз процес пришвидшується і все просто робиться. А смакота то яка... :drink:
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 956
З нами з: 09 лютого 2010, 22:33
Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення TattyMummy » 10 травня 2010, 10:18

Ще хотіла додати, що сир я беру тільки російський або голандський. (Як на мене, то смак з пармезаном той самий). Томатну пасту можна брати "чумак", або свіжі помідорки (влітку!), ми ще закриваємо просто помідори без шкірок у своєму соку, от їх я і додаю. Ну і Болоньєзе без додавання доброго червоного вина - то не той смак зовсім. І ще в Болоньєзе додаю морквочку і деколи корінь салери.
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 956
З нами з: 09 лютого 2010, 22:33
Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення mari » 10 травня 2010, 10:34

То ви тісто самі робите чи купуєте?
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення lore1ei » 10 травня 2010, 12:33

TattyMummy написав:Ще хотіла додати, що сир я беру тільки російський або голандський. (Як на мене, то смак з пармезаном той самий). Томатну пасту можна брати "чумак", або свіжі помідорки (влітку!), ми ще закриваємо просто помідори без шкірок у своєму соку, от їх я і додаю. Ну і Болоньєзе без додавання доброго червоного вина - то не той смак зовсім. І ще в Болоньєзе додаю морквочку і деколи корінь салери.


Для нашої сім'ї з пармезаном не рівняється жоден сир.
І у лазанью якщо не пармезан, то кладу сулугні, він "мокрий", що важливо для цієї страви.
Помідори ми теж закриваємо, але зараз весна і вже всі закінчились.
А вино чомусь у нас не прижилось.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Фото-рецепти основних страв

Повідомлення Apolloniya » 10 травня 2010, 13:16

Я тісто сама роблю, таке ж, як і для вареників, тільки додаю в нього 1 яйце і ще 2 жовтки, на 500г муки. Те, що не використалось - в морозильник, до наступного разу. :dance:
Apolloniya Офлайн


Стоматолог
 
Повідомлень: 312
З нами з: 11 квітня 2010, 13:12
Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість