Глобальні оголошення!



Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 25 вересня 2012, 13:35

А я вже доробила тортик імениннику.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Всередині бісквітні паляниці з бізе, крем-згущонка збита з маслом. Їжачок зробила з печива і вареної згущонки і зверху голки з соняшнику. А метелики і квіточки на гуртовні купила для оформлення.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення ksana » 25 вересня 2012, 13:39

краса! молодець Іринка! імениннику сподобається напевно!
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Dribchuk » 07 грудня 2012, 23:00

Яблучне печиво. (рецепт тіпа придумала сама-але певно вже хтось десь таке пік :=): )
Масло вершкове - 150гр
Яйце-1шт
Яблука 5шт (невеличкі) - почистити, видалити серцевину
Цукор - дві третіх стакана +2ч.л. на посипку
Вівсяні пластівці швидкого приготування - дві третіх стакана
Мука пшенична 1 стакан
Кориця - 1 ч.л. в тісто і 1ч.л. для посипки
Аніс сушений - 1ч.л.
1. Очищені яблука натерти на мілкій терці (я просто змолола в комбайні майже в пюре)
2. Яйця збити з цукром і маслом (має бути мягеньке масло).
3. В яєчну масу додати корицю, муку (засипати по-трошки) і яблучне пюре, добре збити разом.
4. Ложкою вмішати вівсяні пластівці.
5. Печиво викласти на пергаментиний папір (я пекла в паперових формочках для кексів бо пергаменту не мала)
6. Зробити посипку - змішати цукор з корицею та анісом - посипати зверху щедро печиво.
7. Пекти 15-20хв на найвищій позиції в духовці. (в хаті одразу запахне святом - яблука і кориця :dreams: )))))
Вихід 24 печенюшки.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 07 грудня 2012, 23:02

Ну нам 24 штучки точно було б замало...Dribchuk а що таке аніс, де його взяти?
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Dribchuk » 07 грудня 2012, 23:06

irinka аніс це така приправа для випічки, має дуже приємний свіжий присмак, продається в сільпо в відділі де спеції (впринципі можна і без нього, але з ним смачніше)
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 08 грудня 2012, 00:08

Dribchuk написав:Яблучне печиво. .

Треба обов'язково спробувати :clapping:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2683
З нами з: 11 вересня 2012, 21:35
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення mariana » 18 грудня 2012, 03:25

Хочу поділитися рецептом неймовірно смачного пирога, пекла вже кілька разів.
Сирний равлик з яблуками та карамеллю
ТІСТО:  150 г сиру 
75 мл молока 
60 мл олії 
10 г ванільного цукру 
80 г цукру 
10 г розпушувача 
300-350 г борошна 
НАЧИНКА:  2-3 яблука 
12 штук м'якого іриса 
1 ст.л цукру
Для початку в мисці розмішуємо цукор, сир, ванільний цукор, розпушувач,олію і молоко.   Починаємо додавати потроху борошно і замішувати тісто. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним. У мене пішло 300 г борошна, ви дивіться по тісту, головне що-б воно не було забитим.   Готуємо начинку: яблука миємо, чистимо від насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Ірис теж нарізаємо кубиком, перемішуємо з яблуками і додаємо цукор.   Тісто розгортаємо в прямокутник. Розподіліть по ньому начинку.   Загорнути рулетом і розрізати на 8-9 шматочків.   Викладіть в круглу форму, застелену пергаментним папером зрізом вгору. Між равликами залишаєте місце, так як тісто буде рости. За бажанням, посипаємо цукром равлика.
Випікаємо 40-45 хв прит емп.180 гр до золотистого кольору.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Dribchuk » 24 грудня 2012, 19:22

Різдвяне печиво.
500гр меду
500гр цукру
300гр маргарину (беріть хорошої якості перевірений і свіжий маргарин)
2 яйця
50гр какао-порошку
2 ч.л. розпушувача до тіста (в мене завжди др. Оеткер)
3ст.л. коньяку чи рому
1п. ванільного цукру чи половина стручка ванілі
Спеції- (в мене все було не мелене то змішала докупи і молола в кофемолці)
кардамон - 3 зернятка чи якщо мелений на кінчику ножа
імбир сушений, мелений на кінчику ножа
гвоздика - 4шт
аніс - щіпка
кориця 1 ч.л.
мускатний горіх - щіпка
цедра 1 лимона і 1 апельсина (потерти на мілкій терці)
1250гр муки
1. Мед, маргарин і цукор розігрівати в каструльці постійно помішуючи поки не розтане цукор - не давати кипіти. Як тільки суміш стане однорідна зняти з вогню і дати охолонути.
2. Половину муки просіяти і змішати зі спеціями, какао,цедрою і розпушувачем.
3. Яйця вибити в холодну миску і розмішати вилкою, помалу влити яйця в медову масу, розмішати, додати ром чи коньяк.
4. Далі я робила в комбайні, але по оригінальному рецепту потрібно вмішувати муку зі спеціями в медову масу деревяною ложкою. Отже, вмішуєте муку з прянощами, якщо вмішали і тісто як пластилін - значить досить, якщо рідке, домішуєте по-трошки решту муки (вже без спецій) - мені пішло дві третіх від тої муки що лишилася.
5. Тоді викладаєте тісто на дошку і домішуєте руками. Тісто має бути мяке, але не липнути до рук - як гарна масса для ліпки.(весь процес замішування в мене заняв десь 15хв) Замотуєте тісто в плівку і на ніч ховаєте в холодильник.
6. Ріжете тісто кусками і розкатуєте присипавши мукою. Розкатувати тісто потрібно до товщини до 1 см. але не надто тонке. Вирізаєте формочками печенюшки.
7. Випікати на змащеному олією протвені 5-7хв. (температури не знаю бо духовка в мене допотопна, першу партію прийшлося викинути бо спалила :crazy: :dash: )
Готуємо помадку. (оригінал)
1 білок (холодний)
200гр цукрової пудри(просіяти через мілке сито 2-3 рази)
сік 1 лимона (процідити)
Спочатку розтираєте деревяною ложкою білок з цукром, потім по-трошки добавляєте лимонний сік. Помадка має бути густою і сніжно-білою.
Моя "помадка" (я робила таку помадку бо не приємлю сирих яєць в раціоні дитини)
цукрова пудра 200гр
лимонний сік
розтирала поки цукор не розчинився і помадка не набула консистенції зубної пасти.

8. Мокаєм печиво в помадку, а тоді в посипку. Для ялиночок брала зелену кокосову стружку, для сніжинок-білу, сердечка метелики мокала в кольорові посипки.

Нюанси рецепту.
Коли печиво спеклося я була шокована бо воно було реально дубове - навіть вкусити толком не получалося. :impossible: Але день воно простояло в щільно закритому лотку і зробилося зовсім мяке. Дочиталася що готове печиво потрібно витримати не менше 5 годин в щільно закритій посуді і туди покласти шкірочку від яблука.
Цей рецепт ідеально підходить для випікання деталей для пряникових будиночків.
З цілого рецепту виходить близько 100шт маленьких печенюшок.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Галина » 04 січня 2013, 16:34

Моя "П"яна вишня", яку печу сьогодні до свят і яку змітають за день-два.
Тісто:
4 яйця, 1скл. цукру добре збити.
0,5 скл. сметани, 0,5 скл. кефіру, 2 ч.л. соди+оцет, 6 ст.л. топленого масла
2-3 скл. муки.
Печу один корж, зрізаю верх, вибираю середину коржа (трошки промочую його вишневим соком, люблю мокрі торти :pardon: ), вимішую ту м"якоть з вишнями і кремом, начиняю корж, зверху прикриваю зрізаною паляницею і полиіваю глазуррю.
Крем:
2-3 стл. кави зварити з 1 скл. води (я варю в кавоварці каву).
2 живтки, 1 яйце + 1 скл. цукру збити, вистиглу каву влити до яєць добре перемішати, і на малому вогні варити помішуючи до загустіння.
Коли охолоне збиваю з 300 гр. масла.
Смакота!!!
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення georginochka » 04 січня 2013, 16:55

Галя, а скільки вишень і що з ними робити, щоб вони "спяніли"? Бо вже переписую рецепт :wink:
Зображення
georginochka Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 476
З нами з: 02 лютого 2011, 13:59
Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей

cron